Vattenkrasse har en skarp, pepprig smak och passar bra att ha i saltiga muffins. Den är rik på järn, mineraler och C-vitamin. En superfood helt enkelt. 

Watercress has a sharppeppery taste and is good to have in savory muffins. It is rich in iron, minerals and vitamin C. This is really a superfood.


Gorgonzola-Vattenkrassemuffins

250 g vetemjöl
1 msk bakpulver
125 g gorgonzola ost
1 ägg
240 ml mjölk
90 ml solrosolja
150 g morötter, fint riven
50 g vattenkrasse, grovt hackad

Värm ugnen till 170C. Sätt åtta muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en bunke. Rör i den söndersmulade osten. Vispa ihop ägg, mjölk och olja. Häll äggblandningen i de torra ingredienserna. Rör om tills allt är kombinerat, blanda i rivna morötter och vattenkrasse. Blanda inte för mycket, då kan muffinsen bli sega. Fyll muffinsformarna med smeten. Grädda i 20-25 minuter tills gyllene.


Gorgonzola-Watercress Muffins

250 g plain flour
1 tbsp baking powder
125 g of Gorgonzola cheese
1 egg
240 ml milk
90 ml sunflower oil
150 g carrots, finely grated
50 g watercress, roughly chopped

Preheat oven to 170C. Put eight muffin cups in a muffin pan. Mix flour, salt and baking powder in a bowl. Stir in the crumbled cheese. Whisk together egg, milk and oil. Pour egg mixture into the dry ingredients. Stir until all is combined, mix in the grated carrots and watercress. Do not mix too much. Fill muffin cups with batter. Bake for 20-25 minutes until golden.