I had sesame powder at home, which I used when I made sesame cookies and thought that sesame cheesecake could be good! Yes, it was good but different. If you like sesame seeds, then I think you also like sesame
cheesecake! The sesame powder I use also contains sugar.
Sesame
Cheesecake
8 digestive
2 tbsp butter,
melted
225 g cream
cheese
0,5 dl sugar
0,5 tsp vanilla
sugar
2 eggs
0,5 dl of sour
cream
sesame paste (I
made mine of sesame powder and milk)
Preheat oven to
150 degrees. In a food processor, mix digestive into fine crumbs. Place crumbs
in a bowl and pour in the melted butter and mix. Place muffin cups in a muffin
tin and fill each with a tablespoon of crumbs. Press crumbs down firmly. Mix
cream cheese, sugar and vanilla sugar. Pour in the eggs and mix and finally
stir in sour cream. Pour a little of the cheese mixture over the crumbs, add a
tsp of sesame paste and more cheese mixture. Top with some more sesame paste
and stir with a toothpick. Bake at 150 degrees for 20-30 minutes. Let cool and
refrigerate.
Sesam
Cheesecake
8 st digestive
2 msk smör,
smält
225 g färskost
0,5 dl socker
0,5 tsk
vaniljsocker
2 ägg
0,5 dl gräddfil
sesampasta (jag
blandade sesampulver med mjölk)
Värm ugnen till
150 grader. I en matberedare, blanda digestive till fina smulor. Lägg smulorna
i en skål och häll i det smälta smöret och blanda. Placera muffinsformar i en
muffinsplåt och fyll varje form med en matsked av smulorna. Trycker smulorna
ner ordentligt. Blanda färskost, socker och vaniljsocker. Häll i ägg och blanda
och till sist blanda i gräddfil. Häll lite smet på digestivesmulorna, ha på en
tsk sesampasta och täck sedan med smet. Klicka ännu lite sesampasta på toppen
och rör runt med en tandpetare. Grädda i 150 grader i 20-30 minuter. Låt svalna
och ställ i kylskåp.
21 Comments
Lät spännande :) Gillar sesamfrön så...kram Diana
ReplyDeleteHej,
ReplyDeleteDet här kan jag inte föreställa mig hur det smakar, säkert jättegott men helt nytt för mig. Är sesamepasten svart? Vad smakar den?
Kram Malin
Ja, sesampastan är svart och det går att köpa färdig på burk också, men som sagt jag blandade min egen. Den smakar sesam, en aning salt-söt smak hade den :) Kram
DeleteKul med sesampulver, det ger ju som sagt en speciell smak men gott! Kul att du provar så mycket annorlunda :D
ReplyDeleteHoppas du får en fin dag, kram!
Ja precis och tack! Kram
DeleteVad spännande med sesam cheesecake. Och väldigt fina var de också :)
ReplyDeleteDet låter lite "nötigt" i smaken. Sesamfrön är ju vansinnigt gott, tycker jag. Jag använder det mycket på asiatisk mat och även när jag bakar. Tack för tipset! Kram!
ReplyDeleteJa, sesamfrön är goda! Kram
DeleteJag har aldrig hört talas om sesampulver förrän nu.Tveksamt om det finns i lilla Hultsfred men man vet ju aldrig:)
ReplyDeleteNej, det vet man inte :)
Deleteååå jag älskar chesscake! ser ju underbart gott ut!
ReplyDeleteTack Sara!
Deletesv: Hihi ja ibland får man vara lite onyttig, iaf en gång i veckan eller varannan ;)
ReplyDeleteKram
Ja, absolut :) Kram
DeleteInte heller hört talas om sesampulver förr, kul med nya ingredienser.
ReplyDeleteJa, det är kanske inte så vanligt :)
DeleteSesampulver? Hehe, och jag som trodde du tryckt ner en bit lakritsfudge i mitten ;-)
ReplyDeleteJa, det ser ju ut som lakrits :)
DeleteSå gott det ser ut, sesampulver har jag aldrig hart talas om
ReplyDeletesesampulver låter spännande! jag älskar ju sesamfrön...
ReplyDeleteJa, sesamfrön är gott och så också pulvret :)
Delete