Bakade höga, höga muffins med hjälp av bakplåtspapper. Dessa steg verkligen mycket och är så goda. Jag gillar kladdiga chokladmuffins, så jag tog dem ur ugnen när toppen fortfarande var lite lös. 

I baked high muffins with the help of some parchment paper. These rose really well and they tasted great. I like my chocolate muffins a little sticky, so I took them from the oven when the top was still a little sticky.


Chocolate Chip Muffin

120 g butter, room temperature
2,5 dl sugar
1,5 dl cocoa
2 tsp baking powder
0,5 tsk salt
2 tsk vanilla sugar
2 eggs
1,5 dl milk
1 dl sour cream/natural yoghurt
3,5 dl chocolate chips
4,5-5 dl flour

Mix butter, sugar, cocoa, baking powder, salt and vanilla sugar. Stir then in egg, milk and yogurt. Finally, chocolate and flour. Just stir until all is blended. Fill muffin cups with batter and bake at 175 degrees for 15-20 minutes.



Choklad Chip Muffins

120 g smör, rumstemperatur
2,5 dl socker
1,5 dl kakao
2 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
1 dl gräddfil / naturel yoghurt
3,5 dl choklad chips
4,5-5 dl vetemjöl

Blanda smör, socker, kakao, bakpulver, salt och vaniljsocker. Rör därefter i ägg, mjölk och yoghurt. Till sist choklad och mjöl. Rör bara runt så allt är blandat. Fyll muffinsformar med smeten och grädda i 175 grader ca 15-20 minuter. Toppen får gärna vara lite lös när du tar ut muffinsen.