Söta små mangokakor, som är riktigt goda och saftiga.

Sweet little mango cakes, they are really good and moist.


Små Mangokakor

90 g osaltat smör, mjukt
1 mango, skivad i tunna skivor
120 g strösocker
2 ägg
60 g mjöl
1 tsk bakpulver
2 msk kokosflingor
2 tsk rivet apelsinskal
2 msk kokosmjölk

65 g socker
1 apelsin, saft
0,5 dl vatten
vispad grädde

Värm ugnen till 190 C. Smörj en muffinplåt (4-6 st). Lägg mangoskivorna i botten på varje muffin för att täcka botten. Vispa smör och socker. Tillsätt äggen och sedan mjöl och bakpulver. Rör i kokos och apelsinskal, tillsätt sedan kokosmjölk, rör blandningen försiktigt tills allt är kombinerat. Fördela blandningen i muffinsformarna och grädda i 20-25 minuter.

Blanda apelsinsaft, socker och vatten i en kastrull och värm på låg värme under omrörning tills sockret löst sig. Öka värmen till hög och låt sjuda i fem minuter. Ställ åt sidan för att svalna något. Ringla sirapen över kakorna i formen och låt stå i 10 minuter. Fäll ut kakorna. Servera med grädde.


Small Mango Cakes

90 g unsalted butter, softened
1 mango, sliced into thin slices
120 g caster sugar
2 eggs
60 g flour
1 tsp baking powder
2 tbsp coconut flakes
2 tsp grated orange peel
2 tbsp coconut milk

65 g sugar
1 orange, juice
0,5 dl water
whipped cream

Preheat oven to 190 C. Grease a muffin pan (4-6 pc). Lay mango slices in the bottom of each muffin hole to cover the bottom. Beat butter and sugar. Add the eggs, then flour and baking powder. Stir in coconut and orange zest, then add coconut milk, stir the mixture gently until well combined. Divide mixture into muffin pans and bake for 20-25 minutes.

Mix orange juice, sugar and water in a saucepan and heat over low heat, stirring until sugar has dissolved. Increase heat to high and simmer for five minutes. Set aside to cool slightly. Drizzle the syrup over the cakes in the pan and let stand for 10 minutes. Fold out the cookies. Serve with cream.