En väldigt god och krämig sås med bl.a. tofu. Denna kommer jag laga på nytt!

A very delicious and creamy sauce with tofu. A sauce I will make again!


Tofu Stroganoff

1 lök
250 g tofu, tärningar
salt
svartpeppar
paprika
2 msk tomatpuré
2 msk vetemjöl
3 dl grönsaksbuljong
1 burk crème fraiche
1 stor saltgurka
2 tsk senap

Hacka lök och tofu. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och tofu. Krydda med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt sedan crème fraiche och hackad saltgurka. Smaka av med senap och kontrollera smak. Koka några minuter till. Servera med kokt potatis eller ris.


Tofu Stroganoff

1 onion
250 g tofu, cubes
salt
black pepper
paprika
2 tbsp tomato paste
2 tbsp plain flour
3 dl vegetable stock
1 jar of crème fraiche
1 large pickled cucumber
2 tsp mustard

Chop the onion and tofu. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and tofu. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock. Let boil gently for 10-15 minutes. Then add crème fraiche and chopped pickles. Season with mustard, check the taste and cook a few minutes. Serve with mashed potatoes or rice.