En väldigt god och krämig sås med bl.a. tofu. Denna kommer jag laga på nytt!
A very delicious and creamy sauce with tofu. A sauce I will make again!
Tofu
Stroganoff
1
lök
250
g tofu, tärningar
salt
svartpeppar
paprika
2
msk tomatpuré
2
msk vetemjöl
3
dl grönsaksbuljong
1
burk crème fraiche
1
stor saltgurka
2
tsk senap
Hacka
lök och tofu. Värm en klick smör i en kastrull och fräs lök och tofu. Krydda
med salt, peppar och paprika. Blanda i tomatpuré och strö över mjöl. Rör en
minut och häll sedan i grönsaksbuljong. Låt småkoka i 10-15 minuter. Tillsätt
sedan crème fraiche och hackad saltgurka. Smaka av med senap och kontrollera
smak. Koka några minuter till. Servera med kokt potatis eller ris.
Tofu
Stroganoff
1
onion
250 g
tofu, cubes
salt
black
pepper
paprika
2
tbsp tomato paste
2
tbsp plain flour
3
dl vegetable stock
1
jar of crème fraiche
1
large pickled cucumber
2
tsp mustard
Chop
the onion and tofu. Heat a knob of butter in a saucepan and fry the onions and
tofu. Season with salt, pepper and paprika. Add the tomato paste and
sprinkle with flour. Stir for a minute and then pour in the vegetable stock.
Let boil gently for 10-15 minutes. Then add crème fraiche and chopped pickles.
Season with mustard, check the taste and cook a few minutes. Serve with mashed
potatoes or rice.
15 Comments
Älskar allt som har med tofu att göra. Muuums!
ReplyDeleteJa, tofu är riktigt gott och proteinrikt :)
DeleteSer jättegott ut! :-)
ReplyDeleteDet här låter jättesmarrigt! :) Tofu äter vi inte ofta, finns ingen bra här att köpa...
ReplyDeleteFina bilder, kram!
Tack så mycket!
DeleteDet var inte alls länge sedan jag smakade tofu för första gången:) Inte alls fel!
ReplyDeleteJa, tofu är riktigt gott, då man smaksätter ordentligt!
DeleteTofu kan ju vara av så skiftande kvalitet, men oftast väldigt gott. Min erfarenhet är att den man köper i Sverige är bäst om man lägger några kronor extra på en bra sort. I Kina smakade tofun annorlunda än den jag ätit här. Men så är det ju ofta. Nästa vecka ska jag prova mosad kokbanan. Det ska bli spännande! Kram!
ReplyDeleteJa, de finns många variationer på tofu. Jag har provat mig igenom olika, och nu hittat den vi gillar bäst! Kokbanan låter spännande. Kram!
DeleteJag tänkte jag skulle bli bättre på att använda tofu, så tack för tipset. Stroganov är jättegott tycker jag så då borde det bli lite extra gott med tofu i. Enkel logik :)
ReplyDeleteJa, tofu passar bra här.
DeleteTofu har jag aldrig ätit! Tror jag :D
ReplyDeleteDetta låter gott :)
Testa gärna, gott när den är tillräckligt kryddad!
DeleteTofu har jag aldrig heller smakat. Men det låter verkligen gott med goda smaker.
ReplyDeleteKram
Ja, det är nog riktigt gott! Kram
Delete