Sweet potatoes mixed with good spices, then formed into balls and baked in the oven. I like the color of these, don't you?
Sötpotatisbollar
1 stor eller 2 små sötpotatis, ca 700g
1 tsk spiskummin, mald
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk koriander, mald
1-2 kryddmått sambal oelek
persilja
saft av en halv citron
100g vetemjöl eller kikärtsmjöl
1 msk olivolja
Värm ugnen till 180C. Lägg sötpotatisen
i mikrovågsugn för 8-10 minuter tills de är mjuka. Låt svalna lite, skala. Lägg
potatis, spiskummin, vitlök, koriander, citronsaft och mjöl i en skål. Mixa tills
allt är blandat. Forma till bollar och lägg på en oljad plåt, grädda i ca 10
minuter, vänd på dem och grädda
ytterligare 10 minuter. Servera som sådana som snacks eller som fyllning i
pitabröd.
Sweet Potato Balls
1 large or 2 small sweet potatoes, about
700g
1 tsp cumin, ground
2 cloves garlic, chopped
2 tsp coriander, ground
1-2 pinch sambal oelek
parsley
juice of half a lemon
100 g plain flour or chickpea flour
1 tbsp olive oil
Preheat oven to 180C. Microwave the
sweet potato for 8-10 minutes until tender. Let cool slightly, peel. Add
potatoes, cumin, garlic, coriander, lemon juice and flour in a bowl. Mix until
well blended. Shape into balls and place on an oiled sheet, bake for about 10
minutes, flip them and bake for another 10 minutes. Serve on their own as a
snack or as a filling in pita bread.
18 Comments
Det här jag aldrig ätit, låter gott
ReplyDeleteJag älskar sötpotatisbollar!
ReplyDeleteKul med ett för mig nytt recept och jag ska definitivt provlaga dessa. Kanske rullade i sesamfrön oxå...
Detta låter ju jättespännande. Och GOTT ! :-)
ReplyDeleteJätte fin färg! Jag ska nog testa din musli istället :)
ReplyDeleteSpännande! Har precis upptäckt hur gott det är med söstpotatis ;-) Det här blir ju perfekt experimetn för mig att testa :)
ReplyDeleteThe color is wonderful and they sound delicious. They would work really well with pork. I hopeyou have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteSå härlig färg! Har faktiskt aldrig testat detta...! Ser nästan ut som indiska batata vada (potatisbollar).
ReplyDeleteVad spännande det låter!
ReplyDeleteDu har en award att hämta hos mig, om du har vägen förbi min blogg.
Kram Malin
JA, verkligen fin färg, och säkert lika fin smak! NAM! Jag älskar sötpotatis ordentligt mycket, så jag kan tänka mig att de skulle passa mina smaklökar riktigt bra :)
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, goda är de!
ReplyDeleteAnn-Loiuse: Kul om de galler dig i smaken och ja rullade i sesamfrön låter toppen!
Jenny: Tack :)
Bullmamman: Hoppas du gillar muslin :)
Therése: Lycka till :)
Mary: Thanks! Have a nice day too!
Amy: Tack! Batata vada har jag aldrig smakat, tror jag :)
Malin: Tack! Oj, jag kommer på besök :) Kram
Pam: Thanks!
Alexandra: Tack!! Smaken är god och jag tror du skulle gilla dem!
Vilken härlig färg och vad goda de ser ut! Detta måste testas!
ReplyDeleteAnn-Sofi: Tack, hoppas du gillar dem!
ReplyDeleteLåter jättegott. Har aldrig testat sötpotatisbollar. kan tänka mig att de passar fint med den söta, milda potatisen och goda kryddor. Jag testade däremot en variant av dina morots och zucchinibollar med kikärtor. Jag råkade dock mixa smeten lite för mycket så jag kunde inte rulla bollar. Men goda blev de ändå. Fast platta :-)
ReplyDeleteRemsan: Tack! Roligt att du testat och inte är det så viktigt hur de ser ut, bara det smakar gott :)
ReplyDeleteVerkar jättegoda!
ReplyDeleteSka jag verkligen se till att knåpa ihop, skönt att de inte ska friteras, för det tycker jag är kletigt och bökigt.
Har du provat sötpotatis med feta i kombination? Så gott, undrar om man kan rulla in en liten smula i mitten här....
Kan tänka mig att feta passar bra med sötpotatis och ja en smula av osten i dessa passar bra!
DeleteMina blev inte alls bra : ( Slarvade med mjölmängden och var inte förtjust i smaken, kanske jag gör ett nytt försök med kikärtsmjöl..
ReplyDeleteÄsch då :( Smaken är ju lite söt pga av sötpotatisen. Du kan testa att ha i lite mindre mjöl först och öka efter hand tills du har en formbar konsistens! Lycka till :)
Delete