Sötpotatis blandad med goda kryddor som sedan formas till bollar och bakas i ugn. Visst blir det en fin färg på dem?

Sweet potatoes mixed with good spices, then formed into balls and baked in the oven. I like the color of these, don't you?



Sötpotatisbollar

1 stor eller 2 små sötpotatis, ca 700g
1 tsk spiskummin, mald
2 vitlöksklyftor, hackade
2 tsk koriander, mald
1-2 kryddmått sambal oelek
persilja
saft av en halv citron
100g vetemjöl eller kikärtsmjöl
1 msk olivolja

Värm ugnen till 180C. Lägg sötpotatisen i mikrovågsugn för 8-10 minuter tills de är mjuka. Låt svalna lite, skala. Lägg potatis, spiskummin, vitlök, koriander, citronsaft och mjöl i en skål. Mixa tills allt är blandat. Forma till bollar och lägg på en oljad plåt, grädda i ca 10 minuter, vänd på dem och grädda ytterligare 10 minuter. Servera som sådana som snacks eller som fyllning i pitabröd.


Sweet Potato Balls

1 large or 2 small sweet potatoes, about 700g
1 tsp cumin, ground
2 cloves garlic, chopped
2 tsp coriander, ground
1-2 pinch sambal oelek
parsley
juice of half a lemon
100 g plain flour or chickpea flour
1 tbsp olive oil

Preheat oven to 180C. Microwave the sweet potato for 8-10 minutes until tender. Let cool slightly, peel. Add potatoes, cumin, garlic, coriander, lemon juice and flour in a bowl. Mix until well blended. Shape into balls and place on an oiled sheet, bake for about 10 minutes, flip them and bake for another 10 minutes. Serve on their own as a snack or as a filling in pita bread.