Textured Soy protein is easy to use, and I wanted to try and make a meatloaf of it. It turned out yummy, but next time I will use more cheese :)
Ostfylld Sojafärs
4
dl sojakross
3
dl vatten
1
vegetabilisk buljongtärning
2
lök
2
vitlöksklyftor
½
dl ketchup
½
dl ströbröd
1-2
ägg
1
tsk salt
1
msk soja
1
tsk basilika
1
tsk oregano
salt
riven
ost enligt önskemål
Hacka
lök och vitlök. Koka upp vatten, blanda i buljontärning. Blanda sojakross,
vatten, lök, vitlök, ketchup, ströbröd. Låt stå i 10 minuter. Blanda resten av
ingredienserna i smeten. Olja en brödform och tryck ut hälften av smeten och
strö på riven ost, täck med resterande smet. Man kan även forma smeten till en
färs på plåt. Grädda i ugnen i 175 °C i 45 minuter.
Cheese
Stuffed Soy Meatloaf
4
dl textured soy protein
3
dl water
1
vegetable stock cube
2
onions
2
cloves garlic
½
dl ketchup
½
dl bread crumbs
1-2
eggs
1
tsp salt
1
tbsp soy sauce
1
tsp basil
1
tsp oregano
salt
grated
cheese
Chop
the onion and garlic. Boil water, add the stock cub. Mix soy, water, onion,
garlic, ketchup, and bread crumbs. Let stand for 10 minutes. Mix in the
remaining ingredients in the batter. Oil a bread pan and press out half the
batter and sprinkle with grated cheese, cover with remaining batter. You can
also shape the batter into a loaf on the baking sheet. Bake in oven at 175 °C
for 45 minutes.
15 Comments
wow, you've got great ingredients going on here. thanks!
ReplyDeleteThis sounds really interesting. I have very few recipes that use soy protein and I love to add to my collection. This sounds great. I hope you have a great day. Blessings...Mary
ReplyDeleteThanks Mary! Soy is really useful in various dishes!
DeleteSer väldigt gott ut! Jag testade att göra linsbiffar med fetaost i, som jag inte hunnit blogga om ännu. Men jag vill försöka äta lite mer vegetariskt. Är dock inte lika lätt att få med resten av familjen...
ReplyDeleteTack! Vegetariskt är mycket gott, för det är ju inte bara sallad :) som många tänker! Kan förstå att det inte är lätt att få hela familjen intresserad :)
DeleteJag har hört att soja och tofu är väldigt populärt i de trakterna,och att de förlänger livet.sant eller inte,men man får åtminstone bra hälsa av nyttig mat.måste nog testa ja också
ReplyDeleteJa, det är populärt här, finns i alla möjliga variationer :) Ja, det känns att det är bra för hälsan!
DeleteSojafärs (mince) använder vi mycket i vår familj. Snabblagat, enkelt och framför allt gott och näringsrikt! Önskar dig en trevlig helg, kram!
ReplyDeleteJa, precis! Kram
DeleteWow, your vegetarian loaf looks mighty gorgeous!
ReplyDeleteThanks very much :)
Deletedetta ska jag testa snarast!
ReplyDeleteKul, hoppas du gillar :)
DeleteSojakross tror jag inte att jag har sett här....Hm. Bara grytbitar, färs och fileér:)
ReplyDeleteFärs är säkert samma sak som kross i torkat format :)
Delete