Sojakross är lätt att använda och jag ville testa att laga färs av det. Lyckat och gott. Nästa gång tar jag mera ost :)

Textured Soy protein is easy to use, and I wanted to try and make a meatloaf of it. It turned out yummy, but next time I will use more cheese :)


Ostfylld Sojafärs

4 dl sojakross
3 dl vatten
1 vegetabilisk buljongtärning
2 lök
2 vitlöksklyftor
½ dl ketchup
½ dl ströbröd
1-2 ägg
1 tsk salt
1 msk soja
1 tsk basilika
1 tsk oregano
salt
riven ost enligt önskemål

Hacka lök och vitlök. Koka upp vatten, blanda i buljontärning. Blanda sojakross, vatten, lök, vitlök, ketchup, ströbröd. Låt stå i 10 minuter. Blanda resten av ingredienserna i smeten. Olja en brödform och tryck ut hälften av smeten och strö på riven ost, täck med resterande smet. Man kan även forma smeten till en färs på plåt. Grädda i ugnen i 175 °C i 45 minuter.

 
Cheese Stuffed Soy Meatloaf

4 dl textured soy protein
3 dl water
1 vegetable stock cube
2 onions
2 cloves garlic
½ dl ketchup
½ dl bread crumbs
1-2 eggs
1 tsp salt
1 tbsp soy sauce
1 tsp basil
1 tsp oregano
salt
grated cheese

Chop the onion and garlic. Boil water, add the stock cub. Mix soy, water, onion, garlic, ketchup, and bread crumbs. Let stand for 10 minutes. Mix in the remaining ingredients in the batter. Oil a bread pan and press out half the batter and sprinkle with grated cheese, cover with remaining batter. You can also shape the batter into a loaf on the baking sheet. Bake in oven at 175 °C for 45 minutes.