En svalkande kall dryck, men jag kan tänka mig att dricka den även varm, under influensatider.

A refreshing cold drink, but I can think of drinking it even warm, during flu season.


Ingefära-Citron Fizz

50 g färsk ingefära
300 g socker
2 citroner, skivade
500 ml vatten

Lägg ingefära, socker, citron skivor och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka tills sockret löst sig. Låt svalna. Tryck sedan genom en sil. Förvara i kylen upp till en vecka. Vid servering häll i en kanna, fyll på med kolsyrat vatten och tillsätt is och citronskivor.


Ginger Lemon Fizz

50 g fresh root ginger
300 g sugar
2 lemons, sliced
500 ml water

Place the ginger,  sugar, lemon slices and water in a pan.Bring to the boil, then cook until the sugar dissolves. Leave to cool. Then press through a sieve. Store the suryo in the fridge for up to one week. To serve pour into a pitcher, top up with sparkling water and add ice and lemon slices.