Thursday, October 6, 2011

Ginger-Lemon Fizz

En svalkande kall dryck, men jag kan tänka mig att dricka den även varm, under influensatider.

A refreshing cold drink, but I can think of drinking it even warm, during flu season.


Ingefära-Citron Fizz

50 g färsk ingefära
300 g socker
2 citroner, skivade
500 ml vatten

Lägg ingefära, socker, citron skivor och vatten i en kastrull. Låt koka upp och sedan koka tills sockret löst sig. Låt svalna. Tryck sedan genom en sil. Förvara i kylen upp till en vecka. Vid servering häll i en kanna, fyll på med kolsyrat vatten och tillsätt is och citronskivor.


Ginger Lemon Fizz

50 g fresh root ginger
300 g sugar
2 lemons, sliced
500 ml water

Place the ginger,  sugar, lemon slices and water in a pan.Bring to the boil, then cook until the sugar dissolves. Leave to cool. Then press through a sieve. Store the suryo in the fridge for up to one week. To serve pour into a pitcher, top up with sparkling water and add ice and lemon slices.

10 comments:

  1. Den här känner jag till sedan tidigare, mycket god!
    Vilka fina bilder :)

    ReplyDelete
  2. Den lät fräsch och god!

    Som du kanske ha sett så har min matblogg (Tina´s Mat) flyttat till www.tinagustafsson.com och jag har länkat till din blogg på denna sida http://tinagustafsson.com/bloggar-med-matinspiration/

    Känner du för att länka tillbaka så får du gärna göra det :-)

    För att vara säker på att inte missa något smarrigt recept så kan du Gilla denna sida http://www.facebook.com/#!/pages/TinaGustafssoncom/192531110782439?sk=app_206747196050374

    Ha det bra så hörs vi bland alla receptinlägg :-)

    ReplyDelete
  3. Amy: Tack!

    Tina: Tack för länkningen!

    ReplyDelete
  4. It sounds refreshing and delicious.

    ReplyDelete
  5. Oj vilka vackra bilder, du är SÅ bra på att fånga ditt motiv <3

    Låter spännande, måste provas =)

    ReplyDelete
  6. Pam: Yes, it really is!

    Alexandra: Oj, tack snälla du!

    karin: Ja, uppfriskande :)

    ReplyDelete
  7. Ingefära är en av mina favoritsmaker. Jag brukar koka helt simpelt ingefärste, alltså ingefära och vatten och möjligen söta med lite honung, men det här lät sjukt mycket lyxigare och godare! Tack för tipset! /Amanda

    ReplyDelete
  8. Sitruunan ja inkivaarin yhdistelma on ihanan raikas! Minun sokerittomaan ruokavalioon tama sopii hyvin (ilman sokeria tietenkin)!

    ReplyDelete