100 g smör
0,5 dl grädde / mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 bananer
Crumble
75 g farinsocker
1 msk mjöl
1 msk smör
kanel
Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i
mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel ner i äggsmeten. Mosa
bananerna och blanda ner dom i smeten. Häll i smör-mjölkbladningen. Rör om.
Blanda alla ingredienserna till crumblen.
Placera pappersformar i en
muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och ha på crumble. Grädda i 220
grader 15-20 minuter.
Banana Muffins with Crumble
100g butter
0,5 dl cream / milk
3 eggs
2.5 dl sugar
3 dl flour
0,5 dl rolled oats
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
2 tsp cinnamon
2 bananas
Crumble
75 g brown sugar
1 tbsp flour
1 tbsp butter
cinnamon
Beat eggs and sugar until fluffy. Melt butter and add the milk. Mix
flour, baking powder, vanilla sugar and cinnamon into the egg mixture. Mash
bananas and mix them into the batter. Pour the butter-milk into the batter.
Stir.
Mix all the ingredients for the crumble.
10 Comments
Banan i muffins är så gott :)
ReplyDeleteJa, jag är glad att jag fann dem. Kommer bli mina favoriter nu också, bättre än torkad papaya och russin :D
ReplyDeletesv: tack, detsamma önskar jag dig :) kram
ReplyDeleteMuffins med crumble är ju så himla smarrigt!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Ja, det är det :)
ReplyDeleteEmelie: :)
Molly: :)
Ann-Louise: Javisst är det :)
Men mums! Speciellt med crumble på!
ReplyDeletehttp://smaskelismaskens.blogspot.com/
Bör ju vara nyttiga eftersom de innehåller banan? :)
ReplyDeleteHa en skön helg,
Mårtenssons
Oh I miss bananas! Haven't had any in months due to the prices being so ridiculously high after the cyclone swiped away the banana crops :-( These sound delicious!
ReplyDeleteåh låter gott!
ReplyDeletesmaskelismaskens: Ja, crumble är pricken på i:et!
ReplyDeleteMårtenssons kök: Ja, absolut :)
Maria: Hmm :(
karin: Tack!