Bananmuffins med crumble
100 g smör
0,5 dl grädde / mjölk
3 ägg
2,5 dl socker
3 dl vetemjöl
0,5 dl havregryn
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 tsk kanel
2 bananer

Crumble
75 g farinsocker
1 msk mjöl
1 msk smör
kanel

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel ner i äggsmeten. Mosa bananerna och blanda ner dom i smeten. Häll i smör-mjölkbladningen. Rör om.
Blanda alla ingredienserna till crumblen.

Placera pappersformar i en muffinsplåt. Fyll formarna till 3/4 med smet och ha på crumble. Grädda i 220 grader 15-20 minuter.


Banana Muffins with Crumble

100g butter
0,5 dl cream / milk
3 eggs
2.5 dl sugar
3 dl flour
0,5 dl rolled oats
2 tsp baking powder
1 tsp vanilla sugar
2 tsp cinnamon
2 bananas

Crumble
75 g brown sugar
1 tbsp flour
1 tbsp butter
cinnamon

Beat eggs and sugar until fluffy. Melt butter and add the milk. Mix flour, baking powder, vanilla sugar and cinnamon into the egg mixture. Mash bananas and mix them into the batter. Pour the butter-milk into the batter. Stir.
Mix all the ingredients for the crumble.

Place paper cups in a muffin pan. Fill cups 3/4 full with batter and sprinkle on the crumble. Bake at 220 degrees for 15-20 minutes.