Chocolate Cream & Strawberry tartlets
1,5 dl chocolate digestive crumbs
2 tbsp butter
1 tbsp icing sugar
100 g cream cheese
50 g dark chocolate
0,3 dl crème fraiche
2 tbsp whipped cream
strawberries
Blend the digestive biscuit and add butter and sugar.
Mix together until combined and press into the bottom and sides of spring form
tartlet pans. Place in the fridge for 15 minutes.
Melt the chocolate, beat cream cheese until smooth.
Beat the cream and some icing sugar . Add creme fraiche into the cream cheese
and add in the whipped cream. Mix until smooth. Divide the mixture into the
tartlet pans and top with strawberries. Refrigerate until ready to serve.
Chokladkräm & Jordgubbstarteletter
1,5 dl choklad digestive, smulat
2 msk smör
1 msk florsocker
100 g färskost
50 g mörk choklad
0,3 dl crème fraiche
2 msk vispgrädde
jordgubbar
Smula digestive-kex och tillsätt smör och socker.
Blanda tills kombinerat och tryck i botten och sidor av tartelett formar. Ställ
i kylen i 15 minuter.
Smält chokladen, vispa färskost tills den är slät.
Vispa grädden och lite florsocker. Lägg creme fraiche i färskosten och häll i
den vispade grädden. Blanda. Dela upp blandningen i tartelett formarna och
toppa med jordgubbar. Ställ i kylskåp tills redo att serveras.
10 Comments
Ser fantastiskt gott ut :-)
ReplyDeleteTack så mycket :D!
ReplyDeleteLisa: Tack!
ReplyDeleteJag har nyligen flyttat till USA och här finns ju inte vaniljsocker att köpa i affärerna. Jag har köpt Vanilla extract istället, men tycker att det ger en bränd smak på kakorna. Har du några tips på vad man skall hitta på istället?
ReplyDeleteTack för en superbra blogg!
LÃ¥ter helt underbart tokgott :-)
ReplyDeleteHmmm, det ser ut som att man skulle kunna äta mer än en sådan... Ser ljuvligt goda ut.
ReplyDeleteSÃ¥ det ser gott ut!
ReplyDeleteAnonym: Jag förstår dig väl. Här finns inte heller vaniljsocker att få tag på :( Jag har köpt med från Finland och så har mina föräldrar skickat mig vaniljsocker :) Men du kan ju alltid blanda ditt eget vaniljsocker. Du behöver: 500 g strösocker och 2 vaniljstänger, mät upp strösocker I en mixer. Dela vaniljstängerna på längden. Skrapa ut fröna och tillsätt i sockret. Kör mixern tills sockret och vaniljen har blivit krossat och blandat sig väl med varandra. Häll över till en tät burk. Hoppas detta hjälper!
ReplyDeleteCupcakesfluffan: Tack!
SusanneSj: Ja, de var så små, så några slank ner :)
Tove: Tack!
Oj de där såg farligt goda ut, kanske kan bli efterrätt till nästa party!
ReplyDeleteKarinW: :) Ja, absolut!
ReplyDelete