Ricottapaj med Sparris & Tomat
pajskal
50 g smör
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
0,5 dl mjölk
fyllning
250 g ricotta
2 ägg
1 dl riven parmesan
2 msk grädde
salt
basilika-vitlökspulver
en nypa svartpeppar
sparris, förvälld
körsbärstomater, delade
fetaost
För pajskalet blanda smör, mjöl, bakpulver och salt till en smulig blandning. Blanda i mjölken. Tryck degen i en pajform, 24 cm. Grädda pajskalet i 175 C graders ugn i 10 minuter.
Blanda alla ingredienser till fyllningen och häll i det förgräddade pajskalet. Toppa med sparris, körsbärstomater och fetaost. Grädda i 175 C grader ca. 25 minuter.
Ricotta Pie with Asparagus & Tomato
pie crust
50 g butter
2 dl wheat flour
1 tsp baking powder
1/4 tsp salt
0.5 dl milk
filling
250 g ricotta
2 eggs
1 dl grated parmesan
2 tbsp cream
salt
basil-garlic powder
pinch of black pepper
asparagus, blanched
cherry tomatoes, divided
feta cheese
For the pie crust, mix the butter, flour, baking powder and salt until crumbly. Mix in the milk. Press the dough into a 24 cm pie dish. Bake the pie crust in a 175 C oven for 10 minutes.
Mix all the ingredients for the filling and pour into the pre-baked pie crust. Top with asparagus, cherry tomatoes and feta cheese. Bake at 175 C for approx. 25 minutes.
0 Comments