På sommaren blir det en hel del picknickar och då gillar jag att ha paj med. Enkelt att packa med och gott tillsammans med en fräsch sallad eller varför inte bara vattenmelon. 

During the summer there will be a lot of picnics and I like to bring savoury pies with me. Easy to pack and a pie goes well with a simple, fresh salad or why not just watermelon.


Grönsaks Ricottapaj

pajbotten
3 dl fullkornsmjöl
1 dl kvarg
3 msk olja
2 msk mjölk
1/4 tsk salt

fyllning
250 g ricotta
0,5 dl färskost med smak av vitlök och örter
0,5 dl riven ost
1 ägg
salt
svartpeppar
2-3 dl grönsaker (morot, broccoli, blomkål, celery, haricot verts)

Blanda alla ingredienser till pajbotten till en deg. Tryck degen i en form, 20 cm. Förgrädda pajskalet i 175 C i 10 minuter. Blanda ingredienserna till fyllningen och lägg på pajbotten. Grädda pajen i 175 C i ca 25 minuter. 



Vegetable Ricotta Pie

pie crust
3 dl whole grain flour
1 dl kvarg
3 tbsp oil
2 tbsp milk
1/4 tsp salt

filling
250 g ricotta
0.5 dl cream cheese with taste of garlic and herbs
0.5 dl grated cheese
1 egg
salt
black pepper
2-3 dl vegetables (carrot, broccoli, cauliflower, celery, haricot verts)

Mix all the ingredients to the pie crust to a dough. Press the dough into a baking pan, 20 cm. Bake the crust at 175 ° C for 10 minutes. Mix the ingredients for the filling and pour on the pie crust. Bake the pie at 175 C for about 25 minutes.