Rabarber Smulrutor
3 dl plain flour
1 dl light brown sugar
0.5 tsp baking powder
140 g butter, cold
1 small egg yolk
rhubarb compote or curd
Preheat the oven to 175 C degrees. Line a 20 cm x 20 cm square baking pan with parchment paper. In a bowl stir together the flour, sugar and baking powder.
Add the butter and egg yolk and stir until the mixture is crumbly and resembles wet sand. Press about 2/3 of the mixture into the bottom of the prepared pan. Top with the rhubarb. Crumble the remaining dough over it. Bake in the oven for about 30 minutes or until the crumble layer starting to turn golden. Allow to cool to room temperature.
Rhubarb Crumb Squares
3 dl vetemjöl
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
140 g smör, kallt
1 liten äggula
rabarberkompott eller -curd
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 cm x 20 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper. I en skål rör ihop mjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret och äggulan och rör tills blandningen är smulig och liknar våt sand. Tryck ut cirka 2/3 av blandningen i botten av den förberedda bakformen. Lägg rabarbern ovanpå. Smula resten av degen över. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, tills smullagret börjar bli gyllene. Låt svalna till rumstemperatur.




0 Comments