Surdegsgrund på Rågmjöl
fint rågmjöl
vatten
Dag 1: Blanda 1 dl vatten (40°C) med 1 dl fint rågmjöl i en större glasburk. Lägg på ett lock men skruva inte fast den. Låt blandningen stå i rumstemperatur 3 dygn. Rör försiktigt om varje dag.
Dag 4: Tillsätt 1 dl vatten (40°C) och 1 dl rågmjöl. Rör ihop och låt stå 1 dygn i rumstemperatur med locket löst på.
Dag 5: Rågsurdegen är färdig att användas.
Tag den mängd som behövs och mata resterande surdegsgrund med 1 dl vatten (40°C) och 1 dl rågmjöl. Förvara surdegsgrunden i kylen med lock på. Mata surdegen varje vecka, 1 dl vatten (40°C) och 1 dl rågmjöl så den hålls vid liv.
Sourdough Starter on Rye flour
fine rye flour
water
Day 1: Mix 1 dl of water (40°C) with 1 dl of fine rye flour in a large glass jar. Place a lid on but do not screw it on. Let the mixture sit at room temperature for 3 days. Stir gently every day.
Day 4: Add 1 dl water (40°C) and 1 dl rye flour. Stir together and leave for 1 day at room temperature with the lid on loosely.
Day 5: The rye sourdough is ready to use.
Take the amount needed and feed the remaining sourdough starter with 1 dl of water (40°C) and 1 dl of rye flour. Store the sourdough starter in the fridge with the lid on. Feed the sourdough weekly, 1 dl of water (40°C) and 1 dl of rye flour to keep it alive.
1 Comments
Well-written information. Very impressive and to the point
ReplyDeleteHave a look at my new blog:WidsMob Montage Crack 2023