Hallonsmulrutor
Fyllning:
3 dl färska hallon
1-1,5 dl hallonsylt
Smuldeg:
3 dl vetemjöl
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk bakpulver
140 g smör, kallt
1 liten äggula
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 cm x 20 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper. Rör ihop hallonen med sylten. Mosa hallonen lite. Blanda ihop vetemjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret och äggulan och rör tills blandningen är smulig och liknar våt sand. Tryck ut cirka 2/3 av blandningen i botten av den förberedda bakformen. Häll hallonblandningen ovanpå. Smula resten av degen över. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, tills smullagret börjar bli gyllene. Servera med vaniljsås.
Raspberry Crumb Bars
Filling:
3 dl fresh raspberries
1-1.5 dl raspberry jam
Crumble Dough:
3 dl plain flour
1 dl light brown sugar
0.5 tsp baking powder
140 g butter, cold
1 small egg yolk
Preheat the oven to 175 C degrees. Line a 20 cm x 20 cm square baking pan with parchment paper.
In a bowl stir together the raspberries with the jam. Mash the raspberries slightly. In a bowl stir together the flour, sugar and baking powder. Add the butter and egg yolk and stir until the mixture is crumbly and resembles wet sand. Press about 2/3 of the mixture into the bottom of the prepared pan. Pour the raspberry mixture on top. Crumble the remaining dough over. Bake in the oven for about 30 minutes or until the crumble layer starts to turn golden. Serve with custard.



2 Comments
Den ser så himla god ut!
ReplyDeleteTack snälla du!
Delete