Här har vi en kaka som känns så fräsch med hallon och den blir extra god då man serverar den med vaniljsås. Vaniljglass skulle också vara perfekt till. Gott, gott, gott :)

Here we have a cake that feels so fresh with raspberries and it is extra good when you serve it with vanilla sauce / custard. Vanilla ice cream would also be perfect. Good, good, good :)


Hallonsmulrutor


Fyllning:

3 dl färska hallon

1-1,5 dl hallonsylt


Smuldeg:

3 dl vetemjöl

1 dl ljust farinsocker

0,5 tsk bakpulver

140 g smör, kallt

1 liten äggula


Värm ugnen till 175 C grader. Klä en 20 cm x 20 cm fyrkantig bakform med bakplåtspapper. Rör ihop hallonen med sylten. Mosa hallonen lite. Blanda ihop vetemjöl, socker och bakpulver. Tillsätt smöret och äggulan och rör tills blandningen är smulig och liknar våt sand. Tryck ut cirka 2/3 av blandningen i botten av den förberedda bakformen. Häll hallonblandningen ovanpå. Smula resten av degen över. Grädda i ugnen i cirka 30 minuter, tills smullagret börjar bli gyllene. Servera med vaniljsås. 



Raspberry Crumb Bars


Filling:

3 dl fresh raspberries

1-1.5 dl raspberry jam


Crumble Dough:

3 dl plain flour

1 dl light brown sugar

0.5 tsp baking powder

140 g butter, cold 

1 small egg yolk


Preheat the oven to 175 C degrees. Line a 20 cm x 20 cm square baking pan with parchment paper. 

In a bowl stir together the raspberries with the jam. Mash the raspberries slightly. In a bowl stir together the flour, sugar and baking powder. Add the butter and egg yolk and stir until the mixture is crumbly and resembles wet sand. Press about 2/3 of the mixture into the bottom of the prepared pan. Pour the raspberry mixture on top. Crumble the remaining dough over. Bake in the oven for about 30 minutes or until the crumble layer starts to turn golden. Serve with custard.