Cherry Cream Cheese Cake
60 g butter, cold
2 dl flour
1 dl sugar
0.5 tsp baking powder
1/8 tsp salt
1 dl quark
0.5 egg
0.5 tsp vanilla extract
Filling:
100 g cream cheese, softened
2 tbsp sugar
0.5 egg
1 dl cherries, chopped
Preheat the oven to 175 C. Line a small springform pan with parchment paper. In a bowl mix together the butter, sugar and flour to a crumbly mixture. Measure 1 dl of the mixture, and set aside. To the remaining mixture add the baking powder, salt, quark, egg and vanilla extract until combined. Mix until just combined. Spread the cake batter evenly in the prepared pan. To make the cream cheese filling, stir together all the ingredients. Pour the cream cheese mixture over the cake batter. Sprinkle the remaining crumbs over the cake. Bake for 40-45 minutes, or until light golden brown on top. Let cool in the pan.
Körsbär-Färskostkaka
60 g smör, kallt
2 dl mjöl
1 dl socker
0,5 tsk bakpulver
1/8 tsk salt
1 dl kvarg
0,5 ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
Fyllning:
100 g färskost, mjuk
2 msk socker
0,5 ägg
1 dl körsbär, hackade
Värm ugnen till 175 C. Klä en liten springform med bakplåtspapper. Blanda ihop smör, socker och mjöl i en skål till en smulig deg. Mät upp 1 dl av blandningen, och ställ åt sidan. I resterande blandning tillsätt bakpulver, salt, kvarg, ägg och vaniljextrakt. Fördela smeten jämnt i den förberedda formen. För att göra färskostfyllningen, rör ihop alla ingredienser. Häll färskostblandningen över smeten. Strö resterande smulor över kakan. Grädda i 40-45 minuter, eller tills den är ljust gyllenbrun ovanpå. Låt svalna i formen.
0 Comments