This ice cream, I put up on instagram last weekend and Moma at momaskitchen was very eager to try the ice cream, so I emailed her the recipe and she has now made it too. Hope you liked it :) A creamy ice cream with ricotta, cherries and almonds. Really good. I think a dash of cherry liqueur would fit into the batter, but I did not have that at home. But if you want to make the ice cream you can try to add a little liqueur :)
Körsbär-Ricottaglass
2-3 dl
körsbär, urkärnade
250 g ricotta
2,5 dl grädde
/ mjölk
3/4 dl socker
0,5 tsk
vaniljextrakt
¼-0,5 tsk
mandelextrakt
körsbärslikör?
Jag hade det inte, men skulle tycka att det passar
Hacka körsbären
i små bitar. Blanda alla ingredienser tillsammans och ställ i kylskåp (behövs
kanske inte om ricottan och grädden är kalla).
Frys glassblandningen
i en glassmaskin enligt tillverkarens anvisningar.
När blandningen
är fryst och krämig, överför till en behållare och ställ i frysen för några timmar.
Cherry
Ricotta Ice Cream
2 dl
cherries, pitted
250 g ricotta
2,5 dl cream
/ mjölk
3/4 dl sugar
0,5 tsp
vanilla extract
¼-0,5 tsp
almond extract
Chop the
pitted cherries into small pieces. Mix all ingredients together and freeze the
mixture in an ice cream maker according to the manufacturer's instructions.
Transfer to a container, cover and freeze for a few hours before serving.
27 Comments
Jag kanske ska göra körsbärslikör av de sista bigarråerna, så att jag kan göra din glass?! Ricotta i glass har jag aldrig provat, men jag äter ju så sällan glass. Kanske blir det en mjukglass i stan i dag? Kram!
ReplyDeleteJa, det låter bra :) Ricotta gör glassen krämig och len. Kram, ha en fin dag!
DeleteMmm...jag älskar körsbär! Såååå gott att ha de i glassen!
ReplyDeleteHa en toppen dag!
Kram kram
//Lana
Ja, körsbär är goda och passar så bra i glass. Ha en fin dag, kram!
DeleteOooo, jag älskar körsbär! Det där måste bara vara gott!
ReplyDeleteJa, det är så gott :)
DeleteAlltså den här glassen, jag tror jag dör, en riktig 10-poängare!!
ReplyDeleteDäremot kan det vara bra att poängtera att ta det försiktig med mandelextraktet, jag tycker inte man ska ha mer än 0,25 tsk för det tar så lätt över. Gjorde en kaka för inte så länge sedan som jag råkade döda med mandelextrakt.
Ja, visst är den god. Stämmer med mandelextraktet, man får smaka sig fram och jag tycker också att smaken framträder mera efter ett dygn. Roligt att du gillade receptet.
DeleteGlassen låter helt ljuvligt god och med en skvätt likör i blir det säkert en mer "vuxen" smak. Jag har aldrig testat Ricotta i glass.
ReplyDeleteHa en skön dag! Kramar
Ja, precis :) Ricotta passar bra i glass också. Kram
DeleteOtroligt fina bilder. Ser så himla gott och inbjudande ut! :)
ReplyDeleteHa en bra kväll.
Tack snälla. Ha en fin kväll du också.
DeleteÅh vad härligt! Och jag som både har körsbär i frysen och hemgjord körsbärslikör på hyllan! Inget som hindrar mig alltså. Ricotta hamnar i varukorgen i morgon!
ReplyDeleteToppen! Glassen är mycket god.
DeleteJag tål ju inte körsbär men skulle mycket väl kunna tänka mig att göra denna med en annan frukt eller bär. :) Kram på dig!
ReplyDeleteJa, det passar säkert bra att använda annan frukt också. Kram
DeleteUna receta encantadora con licor luce muy rica me encanta,saludos y abrazos.
ReplyDeleteThank you Rosita! The ice cream was delicious! Hugs.
DeleteÅh, det verkar supergott! Jag har en glasstillsats till min KA, men den får inte plats i frysen tyvärr. Jag hade kanske hackat lite mörk choklad och strösslat i också. :)
ReplyDeleteVad synd, för den är verkligen bra. Jag har alltså den också. Choklad hade passat bra till.
DeleteAlltså dina glassbilder kommer göra mig glassberoende!
ReplyDelete:) Glass är gott!
DeleteVad gott med körsbärsglass!! Låter spännande!!
ReplyDeleteKram
Ja, den blev väldigt god. Kram
DeleteSå god och fräsch den ser ut!
ReplyDeleteTack! Den är så god :)
DeleteDenna glass ska jag göra ikväll =)
ReplyDelete