Tiramisu är ett gott bakverk med mycket smak av kaffe och kaffelikör. Likören tar dock inte över smaken, men finns där och ger tillsammand med kaffet en perfekt balans av smaker. 

Tiramisu is a delicious pastry with a lot of coffee and coffee liqueur flavor. However, the liqueur does not take over the taste, but is there and provides, together with the coffee, a perfect balance of flavors.


Eggless Tiramisu


1 1/4 dl whipping cream

60 g quark

1 tbsp light brown sugar

1 tsp instant espresso powder

0.5 tsp vanilla extract

3/4 dl espresso or strong coffee, cooled

1 tbsp coffee liquor (I used Kahlua)

ladyfingers (Savoiardi)

unsweetened cocoa powder


Beat the whipping cream until medium-stiff peaks form. Add the quark, sugar, espresso powder and vanilla and beat until combined. 

Stir the coffee and liquor together. Lightly dip each ladyfinger into the coffee mixture. Line a small baking dish with a layer of cookies. Spread half of the cream mixture over the cookies. Repeat another layer and chill for a minimum of 4 hours or overnight. Dust with cocoa powder before serving.



Tiramisu utan Ägg


1 1/4 dl vispgrädde

60 g kvarg

1 msk ljust farinsocker

1 tsk snabb-espressopulver

0,5 tsk vaniljextrakt

3/4 dl espresso eller starkt kaffe, kylt

1 msk kaffelikör (jag använde Kahlua)

ladyfingers (Savoiardi)

osötat kakaopulver


Vispa grädden tills det bildas mjuka toppar. Tillsätt kvarg, socker, espressopulver och vanilj och vispa tills allt blandas.

Rör ihop kaffet och likören. Doppa varje ladyfinger lätt i kaffeblandningen. Klä en liten bakform med ett lager kakor. Bred hälften av gräddblandningen över kakorna. Upprepa ytterligare ett lager och kyl i minst 4 timmar eller över natten. Pudra med kakaopulver före servering.