Frasiga scones som smälter i munnen. Det är gott det :) Dessa är mina favoriter och jag äter dem med smör och ost eller med sylt och färskost. Om jag inte äter dem nygräddade, då rostar jag dem och de blir som nygräddade igen. Så goda!

Crisp scones that melt in your mouth. That's so good :) These are my favorites and I eat them with butter and cheese or with jam and cream cheese. If I don't eat them freshly baked, then I toast them and they become freshly baked again. So good!


Buttermilk Scones


2 dl wheat flour

0.5 dl oat flour (or more wheat flour)

1 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

0.5 tsp salt

55 g butter, cold

1 dl buttermilk, cold

milk, for brushing


melted butter

salt flakes


In a bowl, stir together flour, oat flour, baking powder, baking soda and salt. Add the butter into the dry ingredients and stir until the butter is broken down into oatmeal-sized pieces. Add the buttermilk and gently knead the dough. Pat the dough into a 2.5 cm thick rectangle. Fold the dough in half and then pat it back down to 2.5 cm. Repeat the fold once more, patting the dough back into a rectangle about 2.5cm in thickness. Wrap the dough in plastic wrap and chill for 20 minutes. Heat the oven to 200 ° C. Unwrap the dough and use a cookie cutter or a knife to cut the dough into six pieces. Place the biscuits on a baking sheet lined with parchment paper. Brush them with milk. Bake for 15-20 minutes, until the tops are golden brown. Remove the scones from the oven, brush them with melted butter, and sprinkle with salt.



Kärnmjölks Scones


2 dl vetemjöl

0,5 dl havremjöl (eller mer vetemjöl)

1 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

0,5 tsk salt

55 g smör, kallt

1 dl kärnmjölk, kall

mjölk, till pensling


smält smör

flingsalt


Rör ihop mjöl, havremjöl, bakpulver, bikarbonat och salt i en skål. Tillsätt smöret i de torra ingredienserna och blanda tills smöret bryts ner i havregrynstora bitar. Tillsätt kärnmjölken och knåda försiktigt degen. Klappa degen till en 2,5 cm tjock rektangel. Vik degen på mitten och klappa sedan ner den till 2,5 cm. Upprepa vikningen en gång till och klappa tillbaka degen till en rektangel med en tjocklek på cirka 2,5 cm. Lägg degen i plastfolie och kyl i 20 minuter. Värm ugnen till 200 ° C. Med en kexmått eller en kniv dela degen i sex bitar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med mjölk. Baka i 15-20 minuter tills topparna är gyllenbruna. Ta bort dem från ugnen, pensla dem med smält smör och strö över salt.