Här ser vi söta, sega och mycket goda kex med bitar av choklad. De är väldigt söta så man kan nog minska på sockermängden och sirapen om man vet att man inte vill ha alltför söta kex. Kex är något spm håller bra och därför kan man göra större mäng på en gång. Förvara dem i en lufttät burk. 

Here we see sweet, chewy and very tasty cookies with pieces of chocolate. They are very sweet, so you can probably reduce the amount of sugar and syrup if you know you don't want overly sweet cookies. Cookies are something that keeps well and therefore you can make a larger quantity at once. Store them in an airtight container.


Vegan Chocolate Chip Cookies


200 g vegan butter

2 dl light brown sugar

1 dl caster sugar

1 dl (date) syrup

4 dl wheat flour

2 tbsp corn starch

1.5 tsp baking powder

200 g dairy-free chocolate chips (or chopped chocolate)


Set the oven to 175 ° C. Beat butter, caster sugar, light brown sugar and syrup creamy with an electric whisk. Mix in the remaining ingredients. Roll small balls and place them on baking sheet lined with parchment paper. Leave space between them, they flow out pretty much. Bake the cookies for about 12 minutes. Let cool.



Vegan Sega Choklad Cookies 


200 g smör, mjölkfritt 

2 dl ljust farinsocker

1 dl strösocker 

1 dl dadelsirap 

4 dl vetemjöl 

2 msk majsstärkelse 

1,5 tsk bakpulver 

200 g mjölkfri vit och mörk choklad, hackad


Värm ugnen till 175°C. Vispa smör, strösocker, ljust farinsocker och sirap krämigt med en elvisp. Blanda i resterande ingredienser. Rulla små bollar och lägg dem på bakplåtspappersklädda plåtar. Lämna mellanrum mellan dem, de flyter ut ganska mycket. Grädda kexen i ca 12 minuter. Ta ut och låt svalna.