Saltkolarutor
75 g smör, mjukt
1 dl ljust farinsocker
0,5 tsk vaniljextrakt
1 litet ägg
2 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpulver
en nypa fingsalt
Fyllning:
100 g kolasås, Dulce de leche
en nypa flingsalt
Värm ugnen till 175 C. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver och salt till en slät smet. Lägg 2/3 av smeten i botten på en form (20 cm x 13 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter. Bred på saltkola och toppa med resterande smet. Strö på flingsalt. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna helt.
Salted Caramel Squares
75 g butter, soft
1 dl light brown sugar
0.5 tsp vanilla extract
1 small egg
2 dl wheat flour
1/4 tsp baking powder
a pinch of table salt
Filling:
100 g caramel sauce, Dulce de leche
a pinch of flake salt
Heat the oven to 175 C. Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in flour, baking powder and salt to a smooth batter. Put 2/3 of the batter in the bottom of a tin (20 cm x 13 cm) lined with parchment paper. Bake for 10 minutes. Spread on salted caramel and top with remaining batter. Sprinkle on flake salt. Bake for 15-20 minutes or until the cake is golden brown. Allow to cool completely.
0 Comments