Är du sötsugen och vill ha något lite sött och gott är dessa saltkolarutorna för dig. En liten bit räcker och man blir nöjd. Gärna en bit tillsammans med en nybryggd kopp kaffe. Ha en fin dag! 

If you have a sweet tooth and want something a little bit sweet and tasty, these salted caramel squares are for you. A small piece is enough and you will be satisfied. Preferably a piece together with a freshly brewed cup of coffee. Have a nice day!


Saltkolarutor


75 g smör, mjukt

1 dl ljust farinsocker

0,5 tsk vaniljextrakt 

1 litet ägg

2 dl vetemjöl 

1/4 tsk bakpulver 

en nypa fingsalt


Fyllning: 

100 g kolasås, Dulce de leche 

en nypa flingsalt 


Värm ugnen till 175 C. Blanda smör och socker. Tillsätt ägget och blanda väl. Blanda i mjöl, bakpulver och salt till en slät smet. Lägg 2/3 av smeten i botten på en form (20 cm x 13 cm) klädd med bakplåtspapper. Grädda i 10 minuter. Bred på saltkola och toppa med resterande smet. Strö på flingsalt. Grädda i 15-20 minuter eller tills kakan är gyllenbrun. Låt svalna helt. 



Salted Caramel Squares


75 g butter, soft

1 dl light brown sugar

0.5 tsp vanilla extract

1 small egg

2 dl wheat flour

1/4 tsp baking powder

a pinch of table salt


Filling:

100 g caramel sauce, Dulce de leche

a pinch of flake salt


Heat the oven to 175 C. Mix butter and sugar. Add the egg and mix well. Mix in flour, baking powder and salt to a smooth batter. Put 2/3 of the batter in the bottom of a tin (20 cm x 13 cm) lined with parchment paper. Bake for 10 minutes. Spread on salted caramel and top with remaining batter. Sprinkle on flake salt. Bake for 15-20 minutes or until the cake is golden brown. Allow to cool completely.