Jag tycker om att laga min egna granola. Denna gång blev det en med olika nötter och jag sötade den med honung och lönnsirap. Brukar du laga din egna granola?
I like to make my own granola. This time I made one with different nuts and I sweetened it with honey and maple syrup. Do you make your own granola?
Nutty Granola
85 g rolled oats
25 g almond flour
one pinch of flaky salt
30 g chopped nuts (I recommend pecans, almonds, pistachios)
25 g coconut oil, melted
25 g honey
10 g pure maple syrup
0.5 tsp pure vanilla extract
Preheat the oven to 150°C. Line a baking pan with parchment paper.
Mix the oats, almond flour, salt, and nuts together in a bowl. Add coconut oil, honey, maple syrup and vanilla. Stir to combine. Pour the mixture onto the prepared baking pan and, using a spatula, press mixture tightly into an even layer in the pan. Bake for 30 minutes, rotating the pan every 10 minutes to ensure the granola bakes evenly. Remove the baking pan, stir around and bake for 10 more minutes.
Nötgranola
85 g havregryn
25 g mandelmjöl
en nypa flingsalt
30 g hackade nötter (jag rekommenderar pekannötter, mandel, pistagenötter)
25 g kokosolja, smält
25 g honung
10 g ren lönnsirap
0,5 tsk rent vaniljextrakt
Värm ugnen till 150°C. Klä en ugnsform med bakplåtspapper.
Blanda havregryn, mandelmjöl, salt och nötter i en skål. Tillsätt kokosolja, honung, lönnsirap och vanilj. Rör om. Häll blandningen på den förberedda bakformen och tryck ihop blandningen ordentligt med en spatel till ett jämnt lager i formen. Grädda i 30 minuter, rotera pannan var 10:e minut för att säkerställa att granolan bakas jämnt. Ta bort bakformen, rör runt och grädda i 10 minuter till.
0 Comments