Caramel Red Currant Crumble Cake
3/4 dl coconut sugar
2.5 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
one pinch of salt
75 g cold butter, cut into small dice
0.5 small egg
0.5 tsp vanilla extract
caramel sauce, thick
red currants, if frozen add some maizena
(blueberries)
Preheat oven to 175 C degrees, and line a baking pan, 20 cm x 15 cm, with parchment paper.
In a bowl, prepare the crumble mixture by stirring together the coconut sugar, flour, and baking powder. Then add the butter and mix to a crumbly mixture. Add the egg and the vanilla extract into the crumble dough. Press 3/4 of the mixture onto the bottom of the prepared pan. Spread a thin layer of caramel sauce on the crust. Top with currants and then scatter the remaining 1/4 of the crumb mixture over the top. Bake for approximately 30 minutes, or until the top is golden brown, Let the bars cool completely in the pan before cutting them.
Kolasås Vinbärssmulkaka
3/4 dl kokossocker
2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
en nypa salt
75 g kallt smör, skuren i små tärningar
0,5 litet ägg
0,5 tsk vaniljextrakt
kolasås, tjock
röda vinbär, om frysta tillsätt lite maizena
(blåbär)
Värm ugnen till 175 grader C och klä en bakform, 20 cm x 15 cm, med bakplåtspapper.
Förbered smulblandningen i en skål genom att röra ihop kokossockret, mjölet och bakpulvret. Tillsätt sedan smöret och blanda till en smulig blandning. Tillsätt ägget och vaniljextraktet i smuldegen. Tryck ut 3/4 av blandningen på botten av den förberedda bakformen. Bred ut ett tunt lager kolasås på botten. Toppa med bär enoch strö sedan ut resterande 1/4 av smulblandningen över toppen. Grädda i cirka 30 minuter, eller tills toppen är gyllenbrun. Låt svalna helt i formen innan du skär dem i bitar.



3 Comments
Den ser ljuvlig ut!
ReplyDeleteOch som vanligt glömmer jag att logga in på googlekontot...
DeleteTack Erika :)
ReplyDelete