Blueberry Lemon Blondies
25 g butter, melted
25 g coconut oil, melted
1 dl light brown sugar
1 large egg, room temperature
1 1/4 dl all-purpose flour
0,5 lemon, zest and juice
0.5 tsp vanilla extract
one pinch of salt
1 dl fresh blueberries
Preheat oven to 175 C degrees. Line an 15 cm x 15 cm baking dish with parchment paper.
In a bowl, whisk the butter, oil and sugar. Add the egg and mix until fully combined. Add the flour, lemon zest, lemon juice, vanilla and salt and mix until just combined, then gently fold in the blueberries.
Transfer the batter to the prepared baking dish and bake for approximately 20-25 minutes until the edges are browned. Allow to cool. Decorate with a glaze made of icing sugar and lemon juice.
Blåbär Citron Blondies
25 g smör, smält
25 g kokosolja, smält
1 dl ljust farinsocker
1 stort ägg, rumstempererat
1 1/4 dl uetelmjöl
0,5 citron, skal och saft
0,5 tsk vaniljextrakt
en nypa salt
1 dl färska blåbär
Värm ugnen till 175 C grader. Klä en ugnsform 15cm x 15 cm med bakplåtspapper.
Vispa smör, olja och socker i en skål. Tillsätt ägget och blanda tills det är blandat. Tillsätt mjöl, citronskal, citronsaft, vanilj och salt och blanda tills det precis blandat sig, vänd sedan försiktigt ner blåbären. Häll smeten i den förberedda ugnsformen och grädda i cirka 20-25 minuter tills kanterna fått färg. Låt svalna. Dekorera med en glasyr gjord på florsocker och citronsaft.
4 Comments
God kombination!
ReplyDeleteJa, visst är det!
DeleteSå gott😋De ser mycket fina ut
ReplyDeleteTack Jael!
Delete