Saftiga bärmuffins med mandel- och bärsmak. Dessa innehåller mandelmassa och den ger muffinsen en mera kompakt konsistens, på ett positivt sätt. Passa på att baka dessa nu när det finns färska bär tillgängligt.

Moist berry muffins with almond and berry flavors. These contain almond paste and it gives the muffin a more compact consistency, in a positive way. Bake these now when there are fresh berries available.


Mandel & Bärmuffins

5 små eller 3 större


40 g smör, mjukt

50 g mandelmassa, riven

0,5 dl strösocker

1 litet ägg

0,5 dl vetemjöl

0,5 tsk vaniljextrakt

1/8 tsk mandelessens

50 g färska hallon & blåbär


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör, riven mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom bären, och blanda till en jämn och tjock smet. Fyll muffinsformarna med smet, tryck i några hallon och blåbär. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt och dekorera med florsocker. 



Almond & Berry Muffins

5 small or 3 larger


40 g butter, soft

50 g almond paste, grated

0.5 dl granulated sugar

1 small egg

0.5 dl wheat flour

0.5 tsp vanilla extract

1/8 tsp almond extract

50 g fresh raspberries & blueberries


Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter, grated almond paste and sugar in a bowl. Add the rest of the ingredients, except the berries, and mix to a smooth and thick batter. Fill muffin tins with batter, press in some raspberries and blueberries. Bake in the middle of the oven for about 15-20 minutes or until golden brown. Allow to cool completely and decorate with icing sugar.