Mandel & Bärmuffins
5 små eller 3 större
40 g smör, mjukt
50 g mandelmassa, riven
0,5 dl strösocker
1 litet ägg
0,5 dl vetemjöl
0,5 tsk vaniljextrakt
1/8 tsk mandelessens
50 g färska hallon & blåbär
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda smör, riven mandelmassa och socker i en skål. Tillsätt resten av ingredienserna, förutom bären, och blanda till en jämn och tjock smet. Fyll muffinsformarna med smet, tryck i några hallon och blåbär. Grädda i mitten av ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått en gyllenbrun färg. Låt svalna helt och dekorera med florsocker.
Almond & Berry Muffins
5 small or 3 larger
40 g butter, soft
50 g almond paste, grated
0.5 dl granulated sugar
1 small egg
0.5 dl wheat flour
0.5 tsp vanilla extract
1/8 tsp almond extract
50 g fresh raspberries & blueberries
Preheat the oven to 175 C degrees. Mix butter, grated almond paste and sugar in a bowl. Add the rest of the ingredients, except the berries, and mix to a smooth and thick batter. Fill muffin tins with batter, press in some raspberries and blueberries. Bake in the middle of the oven for about 15-20 minutes or until golden brown. Allow to cool completely and decorate with icing sugar.
2 Comments
Ser så fina ut, mums ❤️🫐
ReplyDeleteTack :)
Delete