Carrot Cake Muffins
4 large muffins
0.5 dl vegetable oil
1.5 dl light brown sugar
1 large egg
1 tsp vanilla extract
1.5 dl flour
1 tsp cinnamon
0.5 tsp cardamom
0.5 tsp ground ginger
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
one pinch of salt
2 dl finely grated carrots
Frosting:
50 g cream cheese
15 g butter
0.5 dl icing sugar
Preheat oven to 175 C degrees. In a bowl combine oil, sugar, egg, and vanilla and stir well. Add the flour, cinnamon, cardamom, ginger, baking powder, baking soda, and salt. Then stir in the grated carrots.
Pour the batter into 4 muffin cups. Bake in the oven for about 20 minutes. Let them cool. Make the frosting by stirring together all the ingredients until smooth. Top the muffins with the frosting.
Morotskaka Muffins
4 stora muffins
0,5 dl vegetabilisk olja
1,5 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1 tsk vaniljextrakt
1,5 dl vetemjöl
1 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
2 dl finriven morötter
Glasyr:
50 g färskost
15 g smör
0,5 dl florsocker
Värm ugnen till 175 C grader. Blanda olja, socker, ägg och vanilj i en skål och rör om väl. Tillsätt mjöl, kanel, kardemumma, ingefära, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör sedan ner de rivna morötterna. Häll smeten i 4 muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna. Gör frostingen genom att röra ihop alla ingredienser tills den är slät. Toppa muffinsen med frostingen.
2 Comments
Ett av de godare bakverken!
ReplyDeleteJa, visst är det så!
Delete