Morotsmuffins eller morotskaka är något jag gillar mycket, men ändå bakar jag dem sällan. Jag gillar smaken av kryddorna i dem med kanel, kardemumma, ingefära. Värmande kryddor som passar bra ihop med kaffe. 

Carrot muffins or carrot cake are something I like a lot, but still I rarely bake them. I like the taste of the spices in them with cinnamon, cardamom, ginger. Warming spices that go well with coffee.


Carrot Cake Muffins

4 large muffins


0.5 dl vegetable oil

1.5 dl light brown sugar

1 large egg

1 tsp vanilla extract

1.5 dl flour

1 tsp cinnamon

0.5 tsp cardamom

0.5 tsp ground ginger

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

2 dl finely grated carrots


Frosting:

50 g cream cheese

15 g butter

0.5 dl icing sugar


Preheat oven to 175 C degrees. In a bowl combine oil, sugar, egg, and vanilla and stir well. Add the flour, cinnamon, cardamom, ginger, baking powder, baking soda, and salt. Then stir in the grated carrots.

Pour the batter into 4 muffin cups. Bake in the oven for about 20 minutes. Let them cool. Make the frosting by stirring together all the ingredients until smooth. Top the muffins with the frosting. 



Morotskaka Muffins

4 stora muffins


0,5 dl vegetabilisk olja

1,5 dl ljust farinsocker

1 stort ägg

1 tsk vaniljextrakt

1,5 dl vetemjöl

1 tsk kanel

0,5 tsk kardemumma

0,5 tsk mald ingefära

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

2 dl finriven morötter


Glasyr:

50 g färskost

15 g smör

0,5 dl florsocker


Värm ugnen till 175 C grader. Blanda olja, socker, ägg och vanilj i en skål och rör om väl. Tillsätt mjöl, kanel, kardemumma, ingefära, bakpulver, bikarbonat och salt. Rör sedan ner de rivna morötterna. Häll smeten i 4 muffinsformar. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt dem svalna. Gör frostingen genom att röra ihop alla ingredienser tills den är slät. Toppa muffinsen med frostingen.