Dadelkaka
250 g dadlar
2 dl kaffe
1 dl strösocker
1 dl ljust farinsocker
200 g smör
2 ägg
3,5 dl vetemjöl
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175 grader. Lägg urkärnade dadlar, socker och vatten i en kastrull. Låt de koka ihop tills dadlarna har kokat sönder och allt är en tjock massa. Mixa blandningen slät. Ta av kastrullen från värmen och låt det svalna lite. Lägg smöret i dadelmassan och låt det smälta. Rör ihop äggen och häll ner de i kastrullen. Rör samman alla torra ingredienser och rör sedan ner även de i kastrullen. Smörj och mjöla en sockerkaksform. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 45-50 min.
Date Cake
250 g dates
2 dl coffee
1 dl caster sugar
1 dl light brown sugar
200 g butter
2 eggs
3.5 dl wheat flour
2 tsp gingerbread spice
1 tsp bicarbonate
1 tsp baking powder
Set the oven to 175 C degrees. Put pitted dates, sugar and water in a saucepan. Let them cook together until the dates have boiled and everything is a thick mixture. Mix the mixture smooth. Remove the pan from the heat and allow to cool slightly. Put the butter in the date mixture and let it melt. Stir the eggs together and pour them into the saucepan. Stir together all the dry ingredients and then stir them into the saucepan as well. Grease and flour a sponge cake tin. Pour in the batter and bake in the middle of the oven for about 45-50 min.

0 Comments