En krämigt god ostkaka med smak av mörk choklad. Jag tycker om att använda mörk choklad, för då blir det inte så översött. Men du kan ta den choklad du gillar. Även smaksatt choklad passar bra att använda. 

A creamy delicious cheesecake with a taste of dark chocolate. I like to use dark chocolate, because then it will not be too sweet. But you can use the chocolate you like. Flavored chocolate is also nice to use.

Choklad Ostkaka, utan ugn


60 g digestivekex, krossade

25 g smör, smält 


Fyllning:

100 g mörk choklad, smält

1 1/4 dl vispgrädde

100 g färskost 

0,5 dl florsocker


Blanda digestivekex med smält smör. Tryck smulet i två små formar eller en större. Ställ i kylen medan du gör fyllningen. Smält chokladen. Vispa grädden och blanda i färskost och florsocker. Till sist rör ner chokladen. Häll fyllningen i formarna. Ställ i kylen i några timmar innan servering. 



Chocolate Cheesecake


60 g digestive biscuits, crushed

25 g butter, melted


Filling:

100 g dark chocolate, melted

1 1/4 dl whipping cream

100 g cream cheese

0.5 dl icing sugar


Stir together digestive biscuits with melted butter. Press the crumbs into two small molds or a larger one. Place in the fridge while you make the filling. Melt the chocolate. Whip the cream and mix in the cream cheese and icing sugar. Finally, stir in the chocolate. Pour the filling into the molds. Refrigerate for a few hours before serving.