Mjuka, men samtidgigt sega kex och det är konsistensen i dessa som jag tycker väldigt mycket om. Och så innehåller de choklad, vad kan gå fel? Testa gärna! 

Soft, but at the same time chewy cookies and it is the texture of these that I like very much. And they also contain chocolate, what can go wrong? Feel free to try!


Chewy Chocolate Chip Cookies


1.5 dl wheat flour

3/4 dl light brown sugar

0.5 tsp cinnamon

1/4 tsp baking soda

one pinch of salt

30 g butter

0.5 egg

1 1/4 tbsp syrup

chocolate chips


Mix the flour, sugar, cinnamon, baking soda and salt in a bowl, then add the butter and rub to make crumbs. Stir together the egg and syrup and pour into the dry ingredients. Stir with your hands to make a dough. Roll into balls and flatten them slightly. Put them on a baking sheet with parchment paper and top with chocolate chips. Leave space between the balls. Bake at 175 C for 12-15 minutes. Let cool.



Sega Chokladkex


1,5 dl vetemjöl

3/4 dl ljust farinsocker

0,5 tsk kanel

1/4 tsk bikarbonat

en nypa salt

30 g smör

0,5 ägg

1 1/4 msk sirap

chokladbitar


Blanda mjöl, socker, kanel, bikarbonat och salt i en skål, tillsätt sedan smöret och gnugga för att göra smulor. Rör ihop ägg och sirap och häll i de torra ingredienserna. Blanda med händerna för att göra en deg. Rulla till bollar och platta till dem något. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och toppa med chokladbitar. Lämna utrymme mellan bollarna. Grädda i 175 C i 12-15 minuter. Låt svalna.