Jag har fortfarande lingon i frysen som mina föräldar har skickat till oss. Och nu i jultider tycker jag att bären passar bra att blanda i bakverk med pepparkaksmak. Så det blev pepparkakssmakande muffins med syrliga lingon, mums!

I still have lingonberries in the freezer that my parents sent us. And now at Christmas time, I think the berries are good to mix in pastries with gingerbread flavor. So I baked gingerbread-flavored muffins with tart lingonberries, yummy!


Gingerbread Muffins with Lingonberries

7 pcs


40 g butter, soft

0.5 dl dark brown sugar / coconut sugar

1 large egg

2 dl all-purpose flour

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp baking soda

1 tsp ground cinnamon

0.5 tsp ground ginger

0.5 tsp cardamom

1/8 tsp ground nutmeg

1/8 tsp ground cloves

0.5 dl buttermilk

0.5 dl dark syrup


optional: chocolate chips, lingonberries


Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the dry ingredients, the buttermilk and the syrup. Pour the batter into 7 silicone muffin cups. Bake at 175 C for about 15 minutes.



Pepparkaksmuffins med Lingon

7 st


40 g smör, mjukt

0,5 dl farinsocker / kokossocker

1 stort ägg

2 dl vetemjöl

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk bikarbonat

1 tsk mald kanel

0,5 tsk mald ingefära

0,5 tsk kardemumma

1/8 tsk  mald muskotnöt

1/8 tsk mald kryddnejlika

0,5 dl kärnmjölk

0,5 dl mörk sirap


valfritt: chokladchips, lingon


Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt de torra ingredienserna, kärnmjölken och sirapen. Häll smeten i 7 muffinsformar av silikon. Grädda i 175 C i ca 15 minuter.