Gingerbread Muffins with Lingonberries
7 pcs
40 g butter, soft
0.5 dl dark brown sugar / coconut sugar
1 large egg
2 dl all-purpose flour
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
1 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground ginger
0.5 tsp cardamom
1/8 tsp ground nutmeg
1/8 tsp ground cloves
0.5 dl buttermilk
0.5 dl dark syrup
optional: chocolate chips, lingonberries
Stir together butter and sugar. Add the egg and stir well. Add the dry ingredients, the buttermilk and the syrup. Pour the batter into 7 silicone muffin cups. Bake at 175 C for about 15 minutes.
Pepparkaksmuffins med Lingon
7 st
40 g smör, mjukt
0,5 dl farinsocker / kokossocker
1 stort ägg
2 dl vetemjöl
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
1 tsk mald kanel
0,5 tsk mald ingefära
0,5 tsk kardemumma
1/8 tsk mald muskotnöt
1/8 tsk mald kryddnejlika
0,5 dl kärnmjölk
0,5 dl mörk sirap
valfritt: chokladchips, lingon
Rör ihop smör och socker. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt de torra ingredienserna, kärnmjölken och sirapen. Häll smeten i 7 muffinsformar av silikon. Grädda i 175 C i ca 15 minuter.
2 Comments
Mums vad goda de ser ut:) Vi hade här tidigare frysta lingon, men inte numera. Men istället finns det tranbär, som liknar lingon.Ha en bra veckoslut Katarina.
ReplyDeleteJa, tranbär går bra istället för lingon! Ha ett fint veckoslut!
Delete