Chai Streusel Muffins
Streusel:
15 g cold butter
2 tbsp wheat flour
1 tbsp light brown sugar
0.5 tsp ground cinnamon
1/4 tsp ground cardamom
1/8 tsp ground ginger
one pinch of salt
Muffins:
45 g butter, soft
3/4 dl light brown sugar
1 large egg
1.5 dl wheat flour
0.5 tsp ground cinnamon
0.5 tsp ground cardamom
1/4 tsp ground ginger
1/8 tsp ground nutmeg
1/8 tsp ground cloves
0.5 tsp baking powder
1/4 tsp baking soda
one pinch of salt
0.5 dl creme fraiche
0.5 tsp vanilla extract
Preheat the oven to 175 C.
Streusel: In a bowl stir together butter, flour, light brown sugar, cinnamon, cardamom, ginger, and salt until crumbs form.
Muffins: Stir the butter and sugar until fluffy. Add the egg, and stir well. Add the the flour, cinnamon, cardamom, ginger, baking powder, baking soda, and salt together with the creme fraiche and vanilla.
Spoon the batter evenly into muffin cups. Sprinkle the streusel topping on each muffin. Bake the muffins for 15-18 minutes. Remove from the oven and allow them to cool.
Chai Smulmuffins
Smul:
15 g kallt smör
2 msk vetemjöl
1 msk ljust farinsocker
0,5 tsk mald kanel
1/4 tsk mald kardemumma
1/8 tsk mald ingefära
en nypa salt
Muffins:
45 g smör, mjukt
3/4 dl ljust farinsocker
1 stort ägg
1,5 dl vetemjöl
0,5 tsk mald kanel
0,5 tsk mald kardemumma
1/4 tsk mald ingefära
1/8 tsk mald muskotnöt
1/8 tsk mald kryddnejlika
0,5 tsk bakpulver
1/4 tsk bikarbonat
en nypa salt
0,5 dl creme fraiche
0,5 tsk vaniljextrakt
Värm ugnen till 175 C.
Streusel: Rör ihop smör, mjöl, ljust farinsocker, kanel, kardemumma, ingefära och salt i en skål tills det bildas smulor.
Muffins: Rör smör och socker fluffigt. Tillsätt ägget och rör om väl. Tillsätt mjöl, kanel, kardemumma, ingefära, bakpulver, bikarbonat och salt tillsammans med creme fraiche och vanilj.
Häll smeten jämnt i muffinsformar. Strö smulor på varje muffins. Grädda muffinsen i 15-18 minuter. Ta ut ur ugnen och låt dem svalna.
2 Comments
Så härliga smaker i dina muffins🎄❤️
ReplyDeleteTack så mycket!
Delete