Färskpressad kall apelsinjuice är så otroligt gott och när jag senast pressade juice kom jag på att använda juice i min granola. Granolan får en fräsch smak och är så god att ha med yoghurt.
Freshly squeezed cold orange juice is so incredibly good and when I last squeezed juice I decided to use juice in my granola. The granola gets a fresh taste and is so good to have with yogurt.
Orange Nut & Seed Granola
2.5 dl gluten-free oatmeal
0.5 dl chopped pecans & macadamia nuts
1 tbsp pumpkin seeds
1 tbsp sesame seeds
2 tbsp dried cranberries
1 tsp pumpkin spices
1/4 tsp ground ginger
one pinch of salt
1 tsp orange zest
2.5 tbsp orange juice
1 tsp vanilla extract
Stir together all the ingredients. Put the mixture on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 160 C for 10 minutes. Stir around and bake for another 10-15 minutes. Let cool.
Apelsin Nöt & Frö Granola
2,5 dl glutenfria havregryn
0,5 dl hackade pekannötter & macadamianötter
1 msk pumpafrön
1 msk sesamfrön
2 msk torkade tranbär
1 tsk pumpakryddor
1/4 tsk mald ingefära
en nypa salt
1 tsk apelsinskal
2,5 msk apelsinjuice
1 tsk vaniljextrakt
Rör ihop alla ingredienser. Lägg blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 160 C i 10 minuter. Rör om och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Låt svalna.
2 Comments
Åh. Det lät spännande. Ha en fin helg, Katarina!
ReplyDeleteTack Erika och detsamma!
Delete