Färskpressad kall apelsinjuice är så otroligt gott och när jag senast pressade juice kom jag på att använda juice i min granola. Granolan får en fräsch smak och är så god att ha med yoghurt.

Freshly squeezed cold orange juice is so incredibly good and when I last squeezed juice I decided to use juice in my granola. The granola gets a fresh taste and is so good to have with yogurt.

Orange Nut & Seed Granola


2.5 dl gluten-free oatmeal

0.5 dl chopped pecans & macadamia nuts

1 tbsp pumpkin seeds

1 tbsp sesame seeds

2 tbsp dried cranberries

1 tsp pumpkin spices

1/4 tsp ground ginger

one pinch of salt

1 tsp orange zest

2.5 tbsp orange juice

1 tsp vanilla extract


Stir together all the ingredients. Put the mixture on a baking sheet lined with parchment paper. Bake at 160 C for 10 minutes. Stir around and bake for another 10-15 minutes. Let cool. 



Apelsin Nöt & Frö Granola


2,5 dl glutenfria havregryn

0,5 dl hackade pekannötter & macadamianötter

1 msk pumpafrön

1 msk sesamfrön

2 msk torkade tranbär

1 tsk pumpakryddor

1/4 tsk mald ingefära

en nypa salt

1 tsk apelsinskal

2,5 msk apelsinjuice

1 tsk vaniljextrakt


Rör ihop alla ingredienser. Lägg blandningen på en plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 160 C i 10 minuter. Rör om och grädda i ytterligare 10-15 minuter. Låt svalna.