Doften av nybakat bröd är ett av det ljuvligaste som finns. Håller du med? Jag hade morötter som jag behövde använda som jag använde dem i dessa bröd. De innehåller även havregryn och råg. Gott med en varm semla med smör på som får smälta, mmmm!

The smell of freshly baked bread is one of the most delicious there is. Do you agree? I had carrots that I needed to use as I used them in these rolls. They also contain oats and rye. Delicious with a warm roll with butter on that melts, mmmm!


Morotssemlor

10 st små


2,5 dl kokande vatten

1 dl havregryn

2 tsk torrjäst

1 tsk salt

0,5 msk olja

1 tsk sirap

1 dl riven morot

2 dl rågmjöl

1 dl havremjölsblandning


Blanda havregrynen med det kokande vattnet. Låt stå tills blandningen har en temperatur på 44 C grader. Blanda i torrjästen. Blanda sedan i resterande ingredienser. Låt degen jäsa övertäckt i 60 minuter. Knåda degen på en mjölad arbetsyta och forma till semlor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda i 200 C i ca 10-12 minuter. 



Carrot Rolls

10 small


2.5 dl boiling water

1 dl oats

2 tsp dry yeast

1 tsp salt

0.5 tbsp oil

1 tsp syrup

1 dl grated carrot

2 dl rye flour

1 dl oatmeal mixture


Mix the oats with the boiling water. Let sit until the mixture has a temperature of 44 C degrees. Mix in the dry yeast. Then mix in the remaining ingredients. Leave the dough to rise covered for 60 minutes. Knead the dough on a floured work surface and shape into rolls. Place them on a baking sheet lined with parchment paper. Leave to rise for another 20 minutes. Bake at 200 C for about 10-12 minutes.