Morotssemlor
10 st små
2,5 dl kokande vatten
1 dl havregryn
2 tsk torrjäst
1 tsk salt
0,5 msk olja
1 tsk sirap
1 dl riven morot
2 dl rågmjöl
1 dl havremjölsblandning
Blanda havregrynen med det kokande vattnet. Låt stå tills blandningen har en temperatur på 44 C grader. Blanda i torrjästen. Blanda sedan i resterande ingredienser. Låt degen jäsa övertäckt i 60 minuter. Knåda degen på en mjölad arbetsyta och forma till semlor. Lägg dem på en plåt klädd med bakplåtspapper. Låt jäsa ytterligare i 20 minuter. Grädda i 200 C i ca 10-12 minuter.
Carrot Rolls
10 small
2.5 dl boiling water
1 dl oats
2 tsp dry yeast
1 tsp salt
0.5 tbsp oil
1 tsp syrup
1 dl grated carrot
2 dl rye flour
1 dl oatmeal mixture
Mix the oats with the boiling water. Let sit until the mixture has a temperature of 44 C degrees. Mix in the dry yeast. Then mix in the remaining ingredients. Leave the dough to rise covered for 60 minutes. Knead the dough on a floured work surface and shape into rolls. Place them on a baking sheet lined with parchment paper. Leave to rise for another 20 minutes. Bake at 200 C for about 10-12 minutes.
2 Comments
Nybakat bröd med smör och ost... Mmmm.
ReplyDeleteJa, så gott :)
Delete