Ett saftigt bröd bakat på havregryn, äggvitan hjälper att binda ihop brödet. Brödet påminner lite om ugnsbakad gröt, så vill man kan man baka den i en bakform och äta som gröt på morgonen på med toppings. Perfekt eller hur? Ha en fin dag!

A moist bread baked on oats, the egg white helps to bind the bread together. The bread is a bit like oven-baked porridge, so if you want you can bake it in a baking tin and eat it as porridge in the morning with toppings. Perfect, right? Have a nice day! 


Havre-Lingonbröd


1 äggvita

1 dl mandelmjölk

0,5 msk lingonsylt

1,5 dl havremjöl

0,5 dl havregryn

0,5 tsk bakpulver

1/4 tsk salt


Värm ugnen till 175 C. Blanda ägg, mandelmjölk och lingonsylt i en skål. Tillsätt havremjöl, havregryn, bakpulver och salt och blanda. Låt blandningen stå i fem minuter. Klä en liten brödform med bakplåtspapper och häll smeten i den. Grädda i ca 35 minuter. Låt svalna helt.



Oat-Lingonberry Bread


1 egg white

1 dl almond milk

0.5 tbsp lingonberry jam

1.5 dl oat flour

0.5 dl oats

0.5 tsp baking powder

1/4 tsp salt


Preheat the oven to 175 C. Mix eggs, almond milk and lingonberry jam in a bowl. Add oat flour, oats, baking powder and salt and mix. Let the mixture sit for 5 minutes. Line a small loaf pan with parchment paper and pour the batter into it. Bake for about 35 minutes. Allow to cool completely.