Denna sallad påminner om potatissallad, men innehåller ingen potatis. Istället har jag använt blomkål och den blir så fräsch och god. Den är krämig, men blir inte så där överkrämig för att jag använder både kvarg och majonnäs i denna. Gott och enkelt!

This salad is reminiscent of potato salad, but contains no potato. Instead, I have used cauliflower and it's so fresh and tasty. It is creamy, but does not get that overly creamy because I use both quark and mayonnaise in it. Good and simple!


"Potatissallad" med Blomkål

400 g blomkål, buketter
0,5 dl majonnäs
2 msk saltgurka, hackad
1 msk vätska från saltgurka burken
1 msk lök, tärnad
0,5 msk senap
1/8 tsk paprika
1/8 tsk salt
1/8 tsk svartpeppar
persilja

Koka upp saltat vatten i en kastrull. Tillsätt blomkål och låt koka i 5 minuter. Häll av kokvattnet och skölj blomkålen i kallt vatten. Kombinera blomkålen med de resterande ingredienserna. Ställ i kylen i minst 30 minuter. När du är redo att servera, smaka och justera salt och peppar efter önskemål.



"Potato Salad" with Cauliflower

400 g cauliflower, cut into bouquets
0,5 dl mayonnaise
2 tbsp pickled cucumber, diced
1 tbsp liquid from the pickled cucumber jar
1 tbsp red onion, diced
0.5 tbsp mustard
1/8 tsp paprika
1/8 tsp salt
1/8 tsp black pepper
parsley

Bring a pot of salted water to a boil. Add cauliflower and cook for 5 minutes. Drain the cooking water and rinse the cauliflower under cold water. Combine cauliflower and all remaining ingredients. Put in the fridge for at least 30 minutes before serving. When ready to serve, taste and adjust salt and pepper as desired.