Creamy and good lasagna made of zucchini and ricotta sauce. I think that lasagna is a dish that tastes better the following day, it gets a more deep taste. Serve with salad and crispbread.
Zucchini Lasagne
2 zucchini, tunt skivade
bolognesesås (dubbla denna och utan mango chutney)
Ostsås
500 g ricotta
1 dl parmesanost
en skvätt mjölk
0,5 msk oregano / basilika
0,5 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar
Topping
2-3 dl riven ost
Skiva zucchinin med en mandolin. Häll sås i botten på en ugnsform. Lägg på zucchini och ostsås. Gör några till lager på samma vis. Toppa allt med riven ost. Grädda lasagnen i 175 C i ca 35 minuter.
Zucchini Lasagne
2 zucchini, thinly sliced
bolognese sauce (double this and without mango chutney)
Cheese sauce:
400-500 g ricotta
1 dl parmesan cheese
a splash of milk
0.5 tbsp oregano / basil
0.5 tsp garlic powder
salt
black pepper
Topping:
2-3 dl grated cheese
2 Comments
Oj så gott!
ReplyDeleteLasagne är en stor favorit.
Delete