Krämig och god lasagne gjord på zucchini och ricottasås. Jag tycker att lasagne är en maträtt som smakar godare följande dag, då smakerna har satt sig. Servera med sallad och knäckebröd. 

Creamy and good lasagna made of zucchini and ricotta sauce. I think that lasagna is a dish that tastes better the following day, it gets a more deep taste. Serve with salad and crispbread.


Zucchini Lasagne

2 zucchini, tunt skivade
bolognesesås (dubbla denna och utan mango chutney)

Ostsås
500 g ricotta
1 dl parmesanost
en skvätt mjölk
0,5 msk oregano / basilika
0,5 tsk vitlökspulver
salt
svartpeppar

Topping
2-3 dl riven ost

Skiva zucchinin med en mandolin. Häll sås i botten på en ugnsform. Lägg på zucchini och ostsås. Gör några till lager på samma vis. Toppa allt med riven ost. Grädda lasagnen i 175 C i ca 35 minuter.



Zucchini Lasagne

2 zucchini, thinly sliced
bolognese sauce (double this and without mango chutney)

Cheese sauce:
400-500 g ricotta
1 dl parmesan cheese
a splash of milk
0.5 tbsp oregano / basil
0.5 tsp garlic powder
salt
black pepper

Topping:
2-3 dl grated cheese

Slice zucchini with a mandolin. Pour sauce into the bottom of a baking dish. Add the zucchini and cheese sauce. Make some more layers in the same way. Top everything with grated cheese. Bake the lasagne in 175 C for about 35 minutes.