Har du ätit blomkålsris någon gång? Jag tycker att det är jättegott och passar bra som ett alternativ till ris. Här har jag gjort en maträtt med riset och ugnsrostad rödbeta. Det blev gott kan jag lova! Jag toppade det hela med kokosyoghurt, men jag kan tänka mig att fetaost eller chèvre passar mycket bra till. 

Have you ever eaten cauliflower rice? I think it is delicious and goes well as an alternative to rice. Here I made a dish with the rice and oven roasted beetroot. It was good I can promise! I topped it all with coconut yoghurt, but I can imagine that feta cheese or chèvre is perfect too.


Blomkålsris med Rödbeta

1 liten lök, finhackad
5 dl blomkålsris
2 ugnsbakade rödbetor, mosade grovt
grönsaksbuljong
salt
svartpeppar

Värm en stekpanna och stek löken en stund. Tillsätt blomkålsris, rödbetor och lite buljong och stek i 10 minuter. Krydda med salt och peppar. Servera med kokosyoghurt och persilja. 



Cauliflower Rice with Beetroot

1 small onion, finely chopped
5 dl cauliflower rice
2 baked beetroots, mashed coarsely
vegetable broth
salt
black pepper

Heat a frying pan and fry the onion for a while. Add cauliflower rice, beetroot and a little broth and fry for 10 minutes. Season with salt and pepper. Serve with coconut yoghurt and parsley.