Yum! Chocolate and more chocolate, yes thank you :) I like when baked goodies are sticky, almost a bit under baked. I baked this cake for 12 minutes and it turned out perfectly sticky. But if you do not like it that way then bake it a few minutes longer. But who does not like sticky chocolate cakes?
Choklad-Kaffekaka med Chokladfrosting
2 små ägg
1 dl socker
75 g smör, smält
2 1/4 dl vetemjöl
0,5 dl kakaopulver
3/4 dl starkt kaffe (mjölk)
Frosting:
50 g färskost
1 dl florsocker
1 msk kakaopulver
Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda ner det smälta smöret, mjöl och kakaopulver. Till sist blanda i kaffet. Häll smeten i en bakplåtspappersklädd form (20 cm x 20 cm) och grädda i 175 C i ca 12 minuter. Låt kakan svalna. Blanda ingredienserna till frostingen och bred på kakan. Skär i bitar.
Chocolate Coffee Cake with Chocolate Frosting
2 small eggs
1 dl sugar
75 g butter, melted
2 1/4 dl wheat flour
0.5 dl cocoa powder
3/4 dl strong coffee (milk)
Frosting:
50 g cream cheese
1 dl icing sugar
1 tbsp cocoa powder
Beat eggs and sugar fluffy. Stir in the melted butter, flour and cocoa powder. Finally, mix in the coffee. Pour the batter into a baking dish (20 cm x 20 cm) lined with parchment paper and bake at 175 C for about 12 minutes. Let the cake cool. Mix the ingredients for the frosting and spread on the cake. Cut into pieces.
5 Comments
Ser så gott och saftigt ut:) kaffe och choklad är nog så goda tillsammans:)
ReplyDeleteJa, det tycker jag också, tack!
DeleteOj! Ser så galet gott ut.
ReplyDeleteTack så mycket!
DeleteJag dog just...
ReplyDelete