When I made the red lentil-vegetable dal, I also baked these flatbreads to have with the dal. These are best freshly baked, but they are also good to toast. It's okay to use regular oats, they do not have to contain flaxseeds and raisins.
Tunnbröd med Havregryn och Russin
125 g gammaldags havregryn med russin och linfrön, Turtle
2,5 dl vatten
0,5-3/4 dl flerkornsmjöl
0.5 tsk salt
1/4 tsk bakpulver
Lägg havregrynen i en bunke och häll på hett vatten. Låt stå i 15 minuter. Blanda sedan i 0,5 dl mjöl, salt och bakpulver till en slät smet. Med hjälp av mjöl forma till åtta små tunnbröd eller fyra större. Grädda bröden i 200 C i ca 15 minuter.
Flatbread with Oats and Raisins
125 g old-fashioned oats with raisins and flaxseeds, Turtle
2.5 dl of water
0.5-3/4 dl multi-grain flour
0.5 tsp salt
1/4 tsp baking powder
0 Comments