Citron ger en mycket god smak till bakverk och jag använder citron ofta i mjuka kakor. Mer sällan i kex. Men hur gott är det inte att blanda citron i kexsmeten? Jättegott! Jag hade också i vit choklad.

Lemon gives a very good taste to pastries and I often use lemon in soft cakes. Rarely in cookies. But how good is it not to mix lemon in the cookie batter? Very delicious! I also added white chocolate.


Citron Vit Choklad Cookies 
ca 20 st

125 g smör
2 dl socker
1 litet ägg
skal av en 0,5 citron 
2 msk citronsaft 
3,5 dl vetemjöl  
0,5 tsk bakpulver 
hackad vit choklad, efter smak

Värm ugnen till 175 C grader. Blanda det mjuka smöret med socker. Blanda sedan i ägg, citronskal och -saft. Tillsätt sedan resterande ingredienser och blanda. Ställ smeten i kylskåp i ca 30 minuter. Rulla smeten till bollar och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till dem en aning. Grädda kexen i 8-10 minuter. 



Lemon White Chocolate Cookies
about 20 pcs

125 g butter
2 dl sugar
1 small egg
zest of a 0.5 lemon
2 tbsp lemon juice
3.5 dl wheat flour
0.5 tsp baking powder
chopped white chocolate, to taste

Heat the oven to 175 degrees C. Mix the soft butter with sugar. Then mix in egg, lemon zest and juice. Then add the remaining ingredients and mix. Place the batter in the refrigerator for about 30 minutes. Roll the batter into balls and place them on a baking sheet- lined with parchment paper. Flatten them slightly. Bake the cookies for 8-10 minutes.