When I baked donuts to May Day, I left some donuts without sugar coating and put them in the freezer. When I took them out of the freezer I let them thaw slightly and then I dipped them in a melted toffee sauce and topped with sprinkles. Delicious :)
Munkar med Glasyr
20 st
7-9 dl vetemjöl
1 dl strösocker
1 påse torrjäst (11g)
0,5 msk kardemumma
1 tsk salt
100 g rumsvarmt smör
3 dl mjölk (42°)
toffeesås, Lidl
strössel
Blanda vetemjöl, socker, jäst, kardemumma, salt och smör i en köksassistent. Kör det till en smulig massa. Tillsätt mjölken och arbeta samman till en deg. Låt degen jäsa 30-60 minuter. Forma degen till bullor och lägg på en plåt klädd med bakplåtspapper. Täck med en kökshandduk och låt jäsa i 30 minuter. Värm en kastrull med olja till 190 C grader. Fritera tills gyllene bruna. Lägg munkarna på hushållspapper och låt svalna. Värm toffeesåsen och lägg på munkarna och toppa med strössel.
Donuts with Glaze
20 pcs
7-9 dl flour
1 dl granulated sugar
1 sachet dry yeast (11g)
0.5 tbsp ground cardamom
1 tsp salt
100 g unsalted butter, soft
3 dl milk (42°)
toffee sauce, Lidl
sprinkles
Mix flour, sugar, yeast, cardamom, salt and butter in a kitchen assistent into a crumbly mixture. Add the milk and work together to form a dough. Let the dough rise for 30-60 minutes. Shape the dough into buns and put on a baking sheet lined with parchment paper. Cover with a kitchen towel and let rise for 30 minutes. Heat a saucepan with oil to 190 degrees C. Deep-fry until golden brown. Put the donuts on household paper and let cool. Glaze with warmed toffee sauce and top with sprinkles.
1 Comments
Men åh så gott!
ReplyDelete