Instead of regular Shrove Tuesday buns, you can bake muffins or small cakes instead. It's faster and tastes like Shrove Tuesday buns. These were very good and moist!
Fastlagskaka
1 ägg
3/4 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl mandelmjöl
1 tsk kardemumma
3/4 tsk bakpulver
25 g smör, smält
0.5 dl grädde
mandelmassa
0,5 dl mandelmjöl
0,5 dl florsocker
en skvätt mandelmjölk
Vispa ägg och socker. Tillsätt resterande ingredienser och blanda tills slät. Häll smeten i två små silikonformar eller i en liten kakform. Grädda i 175 C i ca 20 minuter. Låt svalna.
Blanda mandelmjöl och florsocker, tillsätt en skvätt mandelmjölk för att få en smidig smet.
Skär ett lock av kakan och toppa med mandelmassa och vispad grädde. Lägg på locket och pudra på florsocker.
Shrove Thusday Cake
1 egg
3/4 dl sugar
1 dl wheat flour
1 dl almond flour
1 tsp cardamom
3/4 tsp baking powder
25 g butter, melted
0.5 cream
almond paste
0.5 dl almond flour
0.5 dl powdered sugar
a splash of almond milk
whipped cream
Beat egg and sugar. Add the remaining ingredients and mix until smooth. Pour the batter into two small silicone molds or in a small cake pan. Bake at 175 ° C for about 20 minutes. Let cool.
4 Comments
Vilken fin ide, och ser så gott ut:)
ReplyDeleteTack Jael :)
DeleteJa det är ju jättesmart!
ReplyDeleteTack :)
Delete