Jag tröttnar inte på purésoppor. Jag tycker de är så goda och enkla att göra. Och så är de lätt att variera vilka grönsaker man vill använda. Här en vegan soppa med pumpa och broccoli.

I don't get tired of purée soups. I think they are so good and easy to make. And they are easy to vary with the vegetables you want to use. Here is a vegan soup with pumpkin and broccoli.


Broccoli Pumpasoppa

1 broccolihuvud
200 g pumpa
buljong
1 dl oatly iMat eller annan grädde
salt
svartpeppar
chili

Koka broccoli och pumpa i buljong tills mjuka. Häll bort en del av buljongen, för man vill inte ha en för lös soppa. Mixa soppan slät och blanda i grädde. Krydda. 


Broccoli Pumpkin Soup
1 broccoli head
200 g pumpkin
broth
1 dl oatly creamy oat or other cream
salt
black pepper
chili

Boil broccoli and pumpkin in broth until soft. Pour off some of the broth, because you do not want a loose soup. Mix the soup smoothly and mix in cream. Season to taste.